Close
Nagyon izgalmas kiállítás nyílt egy nem mindennapi helyen

Nagyon izgalmas kiállítás nyílt egy nem mindennapi helyen

Meszlényi Karl önálló kiállítása a LAVOR Collective Art Salonban.

Az éghajlatváltozás korunk és a jövő társadalmát mindinkább meghatározó tényező, melynek mellékhatásait évről-évre egyre inkább saját bőrünkön is megtapasztalhatjuk. A természet egyre távolabb kerül az ember mindennapjaitól és olyan módon tárgyiasul, mely a nagyfokú erdőirtások következtében már csak utópisztikus gondolatként létezhet a nem túl távoli jövőben.

A természettel való együttműködés megkezdéséhez, ugyanakkor belső utak vezetnek.

Újra fel kell fedeznünk magunkban a természethez fűződő viszonyunkat és egyénileg is meg kell találnunk a válaszokat, melyek segítenek minket abban, hogy a változást mikro-szinten is elindíthassuk és új 21. századi hagyományként továbbörökíthessük.

Karl Jungle című kiállításán olyan alternatív világba visz el minket, ahol az emberi jelenléttől mentesen mutatja be a természetet és annak sokszínűségét, anyagszerűségét és kiszámíthatatlanságát. Az alkotásokra az organikus, biomorf szintetizálás jellemző, a non-figuratív tájábrázolások nemcsak megjelenítenek egy természeti képet, hanem a gesztusok segítségével élővé, dinamikussá és érzelemmel teli „mozgóképként” mutatják be a természet valódi arcát.

Karl expresszív munkássága a természet iránti szoros kapcsolatát tükrözi, melyben megjelenik az életet adó víz, hol folyó, hol tó, hol pedig viharos tenger formájában.

Néhol, mintha aranyhalakat látnánk úszni a víz felszíne alatt, néhol pedig napsütötte tájak, ligetek és dúsan virágzó bazsarózsák jelennek meg egy bambuszfolyamon. A kiállítás fő műve a „Paradicsom” az egyetlen olyan kép, mely magában hordozza az emberi jelenlétet, megjelenik egy híd, mint kísérlet az ember és természet újra egymásra találásában, ahol a túlburjánzó növényzet, a trópusi őserdők növényvilága és a dzsungel páradús levegője hatja át a Salon termeit.

A Dohány utcai zsinagógára néző Art Salonban szeptember 22-ig megtekinthető a kiállítás előzetes bejelentkezéssel az alábbi e-mail címen vagy telefonszámon: [email protected] és +36308477913.

Augusztus 20-án este héttől egy Global Warming Party keretein belülis meg lehet nézni a kiállított munkákat.

(Portré: Sam Scott Schiavo)

jungle | meszlényi karl | kiállítás | lavor

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom