Close
Újabb magyar építészeti remekmű kapott rangos európai elismerést

Újabb magyar építészeti remekmű kapott rangos európai elismerést

A magyarországi Kecskeméti Campus épülete belsőépítészeti kategóriában győzött a nemzetközi European Property Awards 2021 versenyen, mely az ingatlanszakma egyik legrangosabb díjazása.

A Lima Architecture & Interior Design két kategóriában is elismerést kapott: míg a Kecskemét Campus a belsőépítészeti kategória Public Service Interior díjával lett gazdagabb, addig a szerbiai Hotel Karlóca az építészet kategória, Hotel Architecture elismerését tudhatja magáénak.

Nyolcvan fős szakértői zsűri bírált

A minden évben megrendezett European Property Awards az ingatlanszakma egyik legrangosabb versenye, amelyre a benyújtott projekteket egy nyolcvan fős, független iparági szakértői kör bírál el különös figyelmet szentelve az adott projekt építészeti megoldásaira, innovációjára, eredetiségére, műszaki kiválóságára, valamint a fenntarthatósági szempontokra. A zsűri elnökségi feladatait az a brit parlament felsőházának (House of Lords) három tagja látja el.

Mint ismert, a Kecskeméti Campus oktatási épülete 2019 szeptemberében készült el, az akadémia 1500 fő hallgatói létszámot (egyidejűleg 1200), illetve százötven fő dolgozói létszámot képes befogadni. A campus olyan alapképzéseknek ad helyet, mint gazdálkodás és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, valamint műszaki menedzser. Az új épület létrehozásával

egy régmúltú iskola örökségét újították meg, a képzést támogató innovatív elemekkel.

A Campus egyik kiemelendő különlegessége az úgynevezett nagyterem, mely a változó méretű csoportok kiszolgálása érdekében a régióban elsőként használt olyan színpadtechnikai megoldást, mellyel az 502 fős előadóból képes három, elszeparált termet létrehozni. Ezzel a technikával elérhető, hogy egyidőben, egy helyszínen szeparáltan folyhassanak kisebb előadások, vagy épp ellenkezőleg, igény esetén egy hatalmas befogadóképességű előadóteremmé alakuljon át a helység.

Innováció, fenntarthatóság, látványos megoldások

“Ezen projekt esetében különös hangsúlyt kaptak az innovatív megoldások, valamint a fenntarthatóság, és olyan látványos megoldások kerültek kialakításra, mint például az aulában függő, tizenhárom méter magas, közel nyolcvannyolc tonnát nyomó tőzsdetojás. A szerbiai projektnél elsődleges szempont volt a természetes anyagok használata, a tervezők törekedtek rá, hogy lokálisan megtalálható erőforrásokat és alapanyagokat vegyenek igénybe, ezzel is támogatva azt, hogy az épület ne lógjon ki vizuálisan a környezetéből” – mondta Madosfalvi Zoltán, a Lima Architecture & Interior Design ügyvezető igazgatója.

A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. megbízásából a Kecskemét Campus belsőépítészeti és generáltervezését cégünk végezte el, az építészeti generáltervezést pedig Nyéki Gábor, illetve a Bánáti + Hartvig Építész Iroda.

dizájn | kecskeméti campus | építészet | campus | díj

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram