Close
Kényelem és biztonság, a lépcsőszőnyeg funkciója

Kényelem és biztonság, a lépcsőszőnyeg funkciója

Nagyon sok családi ház rendelkezik belső lépcsővel, ami folyamatos használatban van. A hálószobák és a gyermekszobák általában az emeleten kerülnek elhelyezésre, míg a nappali, konyha és egyéb közös helyiségek a földszinten találhatók. Mindez azt jelenti, hogy naponta több alkalommal van szükség a lépcső használatára a két szint között.

A lépcső azonban egy veszélyes szerkezet, könnyen meg lehet rajta csúszni és ezáltal akár komoly baleset is bekövetkezhet. Családtagjaid biztonsága érdekében használj itt is szőnyeget, ehhez Fóliás Juci lépcsőszőnyegei között érdemes szétnézned. Az óvatosság hasznos, így biztos lehetsz abban, hogy mindent megtettél a kockázat lecsökkentéséért.

A lépcsők használata

Míg a kültéri lépcsőket a ráfagyott jég teszi csúszóssá, addig a beltéri lépcsők csúszósságát a felhasznált anyagok, illetve a puha zokniban történő használat okozza. Ezt azonban minimálisra csökkenthetjük, ha lépcsőszőnyeget használunk.

A biztonság nagyon fontos, hiszen a lépcsők nagy belmagasságot kötnek össze, így – különösen egy forduló nélküli lépcső tetején megcsúszva – igen nagy távolságra is leeshetünk, komoly sérülést szerezve.

A gyermekek és az idősek vannak a legnagyobb veszélyben. A gyermekek a szaladgálás miatt sokszor nem vigyáznak magukra, ezért csúsznak meg a lépcsőn, még akkor is, ha csúszásgátlós zoknit adunk rájuk, az időseknek pedig elég egy óvatlan, rossz mozdulat, amit már nem tudnak korrigálni, és azonnal megtörténik a baj.

A kényelmes lépcsőkialakítás

Ha házunkba lépcsőt tervezünk vagy utólag építjük be, mindig figyeljünk arra, hogy erre az építményre is szigorú szabványok vonatkoznak. Nem mindegy ugyanis sem a lépcsőfokok fellépő magassága, sem pedig a belépő szélessége.

Egy rosszul megválasztott paraméter örökre elronthatja a komfortérzetet, egy helytelenül kivitelezett lépcső akár veszélyforrás is lehet a lakásodban.

A lépcsőfordulók megtörik a feljáró egyhangúságát, valamint biztonságosabbá és komfortosabbá is teszik, hiszen meg lehet pihenni rajtuk. Fontos, hogy tervezz korlátot és figyelj arra is, hogy mindig legyen a fej fölött megfelelő tér.

A lépcső biztonságossá tétele

Az egyik fontos biztonsági tényező a fentebb említett korlát, amibe kapaszkodva még egy véletlen megcsúszás esetén is korrigálhatjuk a mozgásunkat. Ne dőlj be olyan minimalista design hóbortnak, amik elhagyják a korlátot, és egy, a térben függetlenül lebegő lépcsősort hoznak létre. Lehet, hogy a magazinokban ez jól mutat, de a hétköznapi életben használhatatlan és rengeteg bosszúságot okozna számotokra.

A másik fontos teendő a lépcsőszőnyeg felhelyezése a lépcsőfokokra. A lépcsőszőnyeg hátulja ragasztót tartalmaz így egy helyben fog maradni a szőnyeg.

A lépcsőszőnyeg használatával puha, meleg és biztonságos lesz a feljárónk és ezzel mindent megteszünk annak érdekében, hogy a napi többszöri használat ellenére sem fog baleset történni velünk, vagy családtagjainkkal. Csupán egyszer kell felragasztanod, de örök biztonságot ad számotokra.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram