Close
Képtelenek vagyunk elképzelni nélküle a telet

Képtelenek vagyunk elképzelni nélküle a telet

Ha nincs karácsony Kevin nélkül, akkor nincs tél forralt bor nélkül.

Talán kevesen tudják, de kedvenc téli italunk a középkorig visszanyúló hagyományokkal rendelkezik. A fűszerezett, bőségesen cukrozott italt azért találták ki, hogy ízletesebbé tegyék a gyenge minőségű borokat,

másrészről pedig, hogy felmelegítsék a hideg időben az embereket.

A történelem folyamán szinte minden nemzet a saját szájíze szerint alakította a forralt borukat, így érdemes végigkóstolni Európa legjobb italait, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő receptúrát.

Vin Brulé – Olaszország

A vin brulé olaszul égetett bort jelent, és kifejezetten intenzív ízvilágú, gyümölcsös forralt bort takar.

Alapanyaga az észak-olaszországi régióból származó tetszőleges vörösbor, amit aztán szegfűszeggel, fahéjjal, ánizzsal, szerecsendióval, citromhéjjal és narancsszeletekkel gazdagítanak.

Vin Chaud – Franciaország

A provence-i karácsonyi vásárok elengedhetetlen eleme a francia forralt bor, amelynek alapját grenache, syrah és carignan szőlőkből készült vörösborkeverék szolgáltatja.

Ezt Grand Marnier-rel, Cointreau-vel és Curaçao-val egészítik ki, hogy aztán fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzék, valamint kínáláskor citrusfélékkel díszítsék.

Glühwein – Németország

Az autentikus német forralt borhoz cabernet sauvignon, víz, narancslé, és narancsszeletek, fahéj, csillagánizs, szegfűbors és borókabogyó is szükséges, az erőteljesebb változatba pedig gyakran kerül az égetett cukor mellé rum is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

forralt bor | gasztronómia | ital | összeállítás | tél

FOLYTASD EZZEL

Erre induljunk, ha a világ legjobb bárját keressük

A Lamborghini olyan mézet készít, amelyet nehezebb beszerezni, mint egy luxusautót

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram