Ezt a kérdést kell feltenni a légiutas-kísérőknek a repülőn egy szakértő szerint

Akkor, ha gondjaink vannak az elalvással.

Egy hosszú távú repülőút rémálom lehet azoknak, akik nehezen alszanak el, vagy nem bírják a fedélzeti körülményeket. Legyen az sikoltozó kisgyerek, az erős fény vagy egy kényelmetlen ülés, valóban túl sok akadálya van a nyugodt alvásnak. Martin Seeley, a MattressNextDay vezérigazgatója és alvásszakértője szerint akad néhány dolog, ami segíthet elaludni.

Csábítónak tűnik már a repülőtéren beröffenteni a nyaralásmotort, de Seeley arra figyelmeztet,

hogy mindig kerüljük az alkoholfogyasztást a repülőn és a már az utazást megelőzően is.

– Ha szundítanánk a fedélzeten, inkább válasszuk a vizet az alkohol helyett. Bár lehet, hogy könnyebben elalszunk tőle, de az alkohol valójában megzavarja az alvást és rontja annak minőségét.

Martin Seeley szerint van egy kulcsfontosságú kérdés is,

amit az utasoknak fel kell tenniük a légiutas-kísérőnek, amikor felszállnak a gépre.

– Nincs annál rosszabb, mint amikor álomra szenderülve megzavarnak a mellettünk ülők, akik mondjuk esznek vagy felkapcsolják a lámpát. Tehát, amikor a repülőgép felszállt, és ki lehet kapcsolni az övet, kérdezzük meg a légiutas-kísérőt, mikor szolgálják fel az ételt. Így az alvást lehet az étkezéshez időzíteni, és biztosíthatjuk, hogy azt nem zavarja meg a felszolgálás.

A hosszú távú járatokon több étkezésről is szó lehet a repülés hosszától függően. A kiszolgálás pedig nagyon zavaró egy fáradt utasnak.

A szakértő hozzátette, hogy mindig érdemes korán elindulni a repülőtérre, és nemcsak azért, hogy számoljunk az esetleges késésekkel, hanem így tehetünk a jobb alvásunkért is. Mielőtt beszállnánk, sétáljunk harminc percet a repülőtéren. Tanulmányok kimutatták, hogy már fél óra mérsékelt testmozgás is javíthatja az alvás minőségét.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

utazás | repülés | tipp | légiutas-kísérő | szakértő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom