Close
Ezt a kérdést kell feltenni a légiutas-kísérőknek a repülőn egy szakértő szerint

Ezt a kérdést kell feltenni a légiutas-kísérőknek a repülőn egy szakértő szerint

Akkor, ha gondjaink vannak az elalvással.

Egy hosszú távú repülőút rémálom lehet azoknak, akik nehezen alszanak el, vagy nem bírják a fedélzeti körülményeket. Legyen az sikoltozó kisgyerek, az erős fény vagy egy kényelmetlen ülés, valóban túl sok akadálya van a nyugodt alvásnak. Martin Seeley, a MattressNextDay vezérigazgatója és alvásszakértője szerint akad néhány dolog, ami segíthet elaludni.

Csábítónak tűnik már a repülőtéren beröffenteni a nyaralásmotort, de Seeley arra figyelmeztet,

hogy mindig kerüljük az alkoholfogyasztást a repülőn és a már az utazást megelőzően is.

– Ha szundítanánk a fedélzeten, inkább válasszuk a vizet az alkohol helyett. Bár lehet, hogy könnyebben elalszunk tőle, de az alkohol valójában megzavarja az alvást és rontja annak minőségét.

Martin Seeley szerint van egy kulcsfontosságú kérdés is,

amit az utasoknak fel kell tenniük a légiutas-kísérőnek, amikor felszállnak a gépre.

– Nincs annál rosszabb, mint amikor álomra szenderülve megzavarnak a mellettünk ülők, akik mondjuk esznek vagy felkapcsolják a lámpát. Tehát, amikor a repülőgép felszállt, és ki lehet kapcsolni az övet, kérdezzük meg a légiutas-kísérőt, mikor szolgálják fel az ételt. Így az alvást lehet az étkezéshez időzíteni, és biztosíthatjuk, hogy azt nem zavarja meg a felszolgálás.

A hosszú távú járatokon több étkezésről is szó lehet a repülés hosszától függően. A kiszolgálás pedig nagyon zavaró egy fáradt utasnak.

A szakértő hozzátette, hogy mindig érdemes korán elindulni a repülőtérre, és nemcsak azért, hogy számoljunk az esetleges késésekkel, hanem így tehetünk a jobb alvásunkért is. Mielőtt beszállnánk, sétáljunk harminc percet a repülőtéren. Tanulmányok kimutatták, hogy már fél óra mérsékelt testmozgás is javíthatja az alvás minőségét.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

légiutas-kísérő | alvás | repülés | utazás | kérdés

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram