Close
Ez lesz a hét legérzékibb kiállítása

Ez lesz a hét legérzékibb kiállítása

Kertész Attila festőművész harmadik önálló tárlata a Genetrix, az eredet, azaz az ősanya egyetemes jelentését dolgozta fel tíz képből álló sorozatában, visszanyúlva egészen az ősi kultúrák szimbolikájáig. A kortárs kiállítás két héten keresztül ingyenesen, bejelentkezés nélkül megtekinthető a belvárosi Hybridart Space-ben.

Kertész Attila a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen mesterdiplomázott formatervezés szakon, majd társaival megalapította a Position Collective-t, amelynek fő profilja a belsőépítészeti szolgáltatás mellett folyamatosan bővülő bútorkollekció tervezése és gyártatása a hazai és a nemzetközi piacra. Attilát évekkel ezelőtt a dizájn szeretete mellett a festészet is komolyan magával ragadta, és első kiállítási anyagát, a Gemself sorozatot az ásványok és kőzetek inspirálták, majd a második tárlata, az Anima névre keresztelt én férfi és női oldalának különböző megjelenési formáját mutatta be, absztrakt jegyekkel ellátva.

A festőművész harmadik tárlata a latin Genetrix nevet kapta, amelynek jelentése ős, ősanya, és amely szimbólumokat absztrakt eszközökkel ábrázolta. Attila minden alkotására jellemző, hogy erős érzelmi indíttatásból készülnek és egytől egyik érzékiek, mivel a művész a saját önismereti utazását dolgozza fel absztrakt formában, néhol figuratív elemekkel kiegészítve.

„A Genetrix tárlatom kiemelten fontos állomás számomra, mert az eredet témáját járom körbe anya-ősanya szimbólumát használva, bemutatva fontosságát, erejét és személyiségformáló jellegét életünk kezdetén. Inspirációul törzsi kultúrák marokszobrait, termékenység szimbólumait és mintakincseit választottam.”

Betekintést nyerhetünk eddigi legújabb munkáiba, ahol a kiegyensúlyozott színhasználatot sodró, lüktető lendületű formák és körvonalak szegélyezik.

Helyszín: Hybridart Space, Budapest V., Galamb utca 6.
Időpont: 2020. október 21. – november 4.
Nyitvatartás: Minden hétköznap 17:00–20:00

kertesz atila | kiállítás | art

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Te minek mutatnál be nagyon egy középső ujjat? A világ egyik leghíresebb művésze most pont erre kér

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom