Close
Ez lesz a hét legérzékibb kiállítása

Ez lesz a hét legérzékibb kiállítása

Kertész Attila festőművész harmadik önálló tárlata a Genetrix, az eredet, azaz az ősanya egyetemes jelentését dolgozta fel tíz képből álló sorozatában, visszanyúlva egészen az ősi kultúrák szimbolikájáig. A kortárs kiállítás két héten keresztül ingyenesen, bejelentkezés nélkül megtekinthető a belvárosi Hybridart Space-ben.

Kertész Attila a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen mesterdiplomázott formatervezés szakon, majd társaival megalapította a Position Collective-t, amelynek fő profilja a belsőépítészeti szolgáltatás mellett folyamatosan bővülő bútorkollekció tervezése és gyártatása a hazai és a nemzetközi piacra. Attilát évekkel ezelőtt a dizájn szeretete mellett a festészet is komolyan magával ragadta, és első kiállítási anyagát, a Gemself sorozatot az ásványok és kőzetek inspirálták, majd a második tárlata, az Anima névre keresztelt én férfi és női oldalának különböző megjelenési formáját mutatta be, absztrakt jegyekkel ellátva.

A festőművész harmadik tárlata a latin Genetrix nevet kapta, amelynek jelentése ős, ősanya, és amely szimbólumokat absztrakt eszközökkel ábrázolta. Attila minden alkotására jellemző, hogy erős érzelmi indíttatásból készülnek és egytől egyik érzékiek, mivel a művész a saját önismereti utazását dolgozza fel absztrakt formában, néhol figuratív elemekkel kiegészítve.

„A Genetrix tárlatom kiemelten fontos állomás számomra, mert az eredet témáját járom körbe anya-ősanya szimbólumát használva, bemutatva fontosságát, erejét és személyiségformáló jellegét életünk kezdetén. Inspirációul törzsi kultúrák marokszobrait, termékenység szimbólumait és mintakincseit választottam.”

Betekintést nyerhetünk eddigi legújabb munkáiba, ahol a kiegyensúlyozott színhasználatot sodró, lüktető lendületű formák és körvonalak szegélyezik.

Helyszín: Hybridart Space, Budapest V., Galamb utca 6.
Időpont: 2020. október 21. – november 4.
Nyitvatartás: Minden hétköznap 17:00–20:00

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom