Close
Egy életen át elnéznénk a naplementét ebből a kétszáz éves pajtaházból

Egy életen át elnéznénk a naplementét ebből a kétszáz éves pajtaházból

A táj, a ház, a történet, a stílus, a hangulat: nincs olyan része ennek a családi háznak, amibe ne szerettünk volna azonnal bele.

Kétszáz éves bútorok is vannak ebben a gyönyörű pajtaházban, melyet a Miller Roodel építészstúdió helyezett át a New York állambeli Hudson-völgyből a Sawtooth-hegyek ölébe Idahóban.

A pajtaház nem csupán réginek akar tetszeni, hanem valóban az: egészen az Amerikai függetlenségi háborúig nyúlik vissza a története, ez pedig hihetetlen időbeli mélységet ad az amúgy is karakteres otthonnak.

A házban az elmúlt kétszáz évből láthatunk különböző bútorokat, tárgyakat, melyekkel tovább erősödik a múlthoz való szép visszanyúlás.

Az újra összerakott házhoz duglászfenyőből tettek néhány toldást, például egy fészert és egy nagyvonalú verandát, ahonnan valami félelmetesen szép kilátás nyílik az idahoi hegyvonulatokra.

Nem hisszük, hogy valaha meg tudnánk unni itt a naplementéket.

(Forrás: Architizer)

 

nagy sztori | építészet | Pajta | pajtaház | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram