Close
Kezdje ideális fűnyíróval a tavaszt, és könnyítse meg munkáját!

Kezdje ideális fűnyíróval a tavaszt, és könnyítse meg munkáját!

Tavasszal a jó idő megérkeztével a természet újraéled. Zöldellni és rügyezni kezdenek a fák, bokrok, a virágok kibújni látszanak, és a fű is megújult erőre kap. Ez sokak számára jó hír, azonban az utóbbi természeti jelenség többekben kétségeket vált ki, hiszen a tavasz egyet jelent a fűnyírással.

Manapság már számos fűnyíró közül válogathat a terep jellegzetességeinek és saját preferenciáinak megfelelően. Azonban érdemes tüzetesebben utánanéznie, annak érdekében, hogy valóban a legideálisabbat válassza.

A fűnyírók típusai

A fűnyírók nem csak a gyep karbantartására, de gondozására is szolgálnak, hiszen mindamellett, hogy általa kisebb lehet a fű, sűrűbbé is válhat, így kaphat egy gyönyörű gyepet. Konstrukció alapján különböző fűnyírók közül válogathat a piacon, azonban minden egyes fajtának megvan a maga előnye és hátránya egyaránt.

  • A dobos fűnyíró, ahogyan azt a neve is sejteti, egy emelt dobból áll, amelyben kések találhatók. Ez a típus alkalmi kaszálásra és magasabb fű nyírására egyaránt alkalmas, azonban nem használható a gyep gyakori és precíz gondozására.
  • Az alternáló fűnyíró kasza mozgópengékkel rendelkezik, így könnyen megbirkózik a magas fűvel és a nagyobb területekkel egyaránt. Kaszálási minősége kifejezetten jó, mindamellett, hogy nagy vágási szélességgel rendelkezik. Hátránya, hogy sík terepen képes csak használni, és a füvet minden esetben össze kell takarítania maga után.
  • Az orsós fűnyíró egy olyan mechanikus eszköz, amely kifejezetten precíz vágásra képes, így az angol gyep gondozása is rábízható.
  • A rotációs fűnyírók számítanak a legnépszerűbb készülékeknek hazánkban, mivel igen univerzálisak. Bátran használhatók családi házak, nyaralók, telkek kertjeiben. A gépezet motor meghajtású tengelyen forgó késekkel rendelkezik, amelynek hatékonyságát köszönheti.

A rotációs fűnyírók típusai meghajtás szerint

A fűnyírók továbbá különböző meghajtású motorokkal rendelkezhetnek, azonban mindez meghatározza a teljesítményt, a művelt terület nagyságát és tulajdonságait, valamint egyéb lényeges tényezőket egyaránt. A benzinmotornak köszönhetően a fűnyíró kifejezetten nagy teljesítményre lesz képes, így elbír a magasabb fűvel, és nehezebb terepekre is alkalmas. A benzinnek köszönhetően bárhol használhatja, nincs elektromos tápegységhez kötve, így nagyobb területekre is alkalmas. Hátrányaihoz tartozik a magasabb árfekvése és a nehezebb súlya, ami miatt emelkedősebb telken nehéz lehet a használata.

Az elektromos motor kisebb területeken alkalmas, ahol több a fa és az egyéb akadályok, hiszen könnyebb a súlya és jobb a manőverezhetősége is. Ára alacsonyabb, azonban a kábel miatt mozgása korlátozott. Teljesítménye is alacsonyabb, mint a benzines társának.

Végül az akkumulátoros motor is igen népszerű változat, mivel könnyű manőverezni és magas a mozgásszabadsága is, de kevésbé hatékony füvesebb területeken.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
Ismerje meg a biztonsági kamera rendszerek jellemzőit!
Férfi alsóneműk - akkor és most
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom