Close
Kezdje ideális fűnyíróval a tavaszt, és könnyítse meg munkáját!

Kezdje ideális fűnyíróval a tavaszt, és könnyítse meg munkáját!

Tavasszal a jó idő megérkeztével a természet újraéled. Zöldellni és rügyezni kezdenek a fák, bokrok, a virágok kibújni látszanak, és a fű is megújult erőre kap. Ez sokak számára jó hír, azonban az utóbbi természeti jelenség többekben kétségeket vált ki, hiszen a tavasz egyet jelent a fűnyírással.

Manapság már számos fűnyíró közül válogathat a terep jellegzetességeinek és saját preferenciáinak megfelelően. Azonban érdemes tüzetesebben utánanéznie, annak érdekében, hogy valóban a legideálisabbat válassza.

A fűnyírók típusai

A fűnyírók nem csak a gyep karbantartására, de gondozására is szolgálnak, hiszen mindamellett, hogy általa kisebb lehet a fű, sűrűbbé is válhat, így kaphat egy gyönyörű gyepet. Konstrukció alapján különböző fűnyírók közül válogathat a piacon, azonban minden egyes fajtának megvan a maga előnye és hátránya egyaránt.

  • A dobos fűnyíró, ahogyan azt a neve is sejteti, egy emelt dobból áll, amelyben kések találhatók. Ez a típus alkalmi kaszálásra és magasabb fű nyírására egyaránt alkalmas, azonban nem használható a gyep gyakori és precíz gondozására.
  • Az alternáló fűnyíró kasza mozgópengékkel rendelkezik, így könnyen megbirkózik a magas fűvel és a nagyobb területekkel egyaránt. Kaszálási minősége kifejezetten jó, mindamellett, hogy nagy vágási szélességgel rendelkezik. Hátránya, hogy sík terepen képes csak használni, és a füvet minden esetben össze kell takarítania maga után.
  • Az orsós fűnyíró egy olyan mechanikus eszköz, amely kifejezetten precíz vágásra képes, így az angol gyep gondozása is rábízható.
  • A rotációs fűnyírók számítanak a legnépszerűbb készülékeknek hazánkban, mivel igen univerzálisak. Bátran használhatók családi házak, nyaralók, telkek kertjeiben. A gépezet motor meghajtású tengelyen forgó késekkel rendelkezik, amelynek hatékonyságát köszönheti.

A rotációs fűnyírók típusai meghajtás szerint

A fűnyírók továbbá különböző meghajtású motorokkal rendelkezhetnek, azonban mindez meghatározza a teljesítményt, a művelt terület nagyságát és tulajdonságait, valamint egyéb lényeges tényezőket egyaránt. A benzinmotornak köszönhetően a fűnyíró kifejezetten nagy teljesítményre lesz képes, így elbír a magasabb fűvel, és nehezebb terepekre is alkalmas. A benzinnek köszönhetően bárhol használhatja, nincs elektromos tápegységhez kötve, így nagyobb területekre is alkalmas. Hátrányaihoz tartozik a magasabb árfekvése és a nehezebb súlya, ami miatt emelkedősebb telken nehéz lehet a használata.

Az elektromos motor kisebb területeken alkalmas, ahol több a fa és az egyéb akadályok, hiszen könnyebb a súlya és jobb a manőverezhetősége is. Ára alacsonyabb, azonban a kábel miatt mozgása korlátozott. Teljesítménye is alacsonyabb, mint a benzines társának.

Végül az akkumulátoros motor is igen népszerű változat, mivel könnyű manőverezni és magas a mozgásszabadsága is, de kevésbé hatékony füvesebb területeken.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

5+1 szuper játék, amivel visszarepülhetsz a gyerekkorodba!

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram