Kiakadtak az enyhítésekre a horvát vendéglátósok

Életbe léptek az enyhítések Horvátországban, az új intézkedések azonban nagyon megosztják a vendéglátósokat.

A Jutarnji List című horvát napilap írta meg ma, hogy nagyon sok horvát vendéglátós lett dühös azokra az enyhítésekre, amelyeket most vezettek be az országban. Furcsán hangzik, ugye? Mindjárt világos lesz, mi a horvát vendéglátósok problémája; arról van szó ugyanis, hogy azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek ételt szolgálnak fel, és rendelkeznek a minimális műszaki feltételekkel, engedélyezik a beltéri helyiségek használatát.

Viszont! A kávézók és más egységek, amelyek csakis italt szolgálnak fel, továbbra is csupán teraszokon és kerthelyiségekben fogadhatják a vendégeket.

Ez a(z értelmetlennek hangzó) döntés finoman szólva is megosztotta a vendéglátósokat: azok, akik teljes kapacitással dolgozhatnak, üdvözölték a válságstáb döntését, bár jelezték, szerintük kicsit elkéstek vele. A bárok és kávézók azonban szegregációval, kivételezéssel vádolták a testületet és enyhén szólva is felháborodtak a szabályozáson.

Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője ígéretet tett arra, hogy június közepén, amikor lejárnak a jelenlegi intézkedések,

felülbírálják döntésüket, és várhatóan engedélyezik mindenki számára a beltéri kiszolgálást.

Horvátországban a korábbi 25 fő helyett száz főig lehet nyilvános rendezvényeket és összejöveteleket tartani, zárt térben engedélyezik a sportolást, valamint a korábbi 22 óra helyett 23 óráig lehetnek nyitva az üzletek és a szolgáltatók.

A határátlépésen is könnyítenek, de csak a kiskorúak számára. A gyerekeknek, akik szüleikkel utaznak , tizenkét éves korig nincs szükségük tesztre, ez a korhatár korábban hét év volt. Nyílt térben lehetőség lesz szakkiállítások és vásárok megrendezésére, de kötelező lesz a maszk viselése.

(Forrás: MTI)

vendéglátás | felháborodás | étterem | horvát | intézkedés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom