Close
Kiakadtak az enyhítésekre a horvát vendéglátósok

Kiakadtak az enyhítésekre a horvát vendéglátósok

Életbe léptek az enyhítések Horvátországban, az új intézkedések azonban nagyon megosztják a vendéglátósokat.

A Jutarnji List című horvát napilap írta meg ma, hogy nagyon sok horvát vendéglátós lett dühös azokra az enyhítésekre, amelyeket most vezettek be az országban. Furcsán hangzik, ugye? Mindjárt világos lesz, mi a horvát vendéglátósok problémája; arról van szó ugyanis, hogy azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek ételt szolgálnak fel, és rendelkeznek a minimális műszaki feltételekkel, engedélyezik a beltéri helyiségek használatát.

Viszont! A kávézók és más egységek, amelyek csakis italt szolgálnak fel, továbbra is csupán teraszokon és kerthelyiségekben fogadhatják a vendégeket.

Ez a(z értelmetlennek hangzó) döntés finoman szólva is megosztotta a vendéglátósokat: azok, akik teljes kapacitással dolgozhatnak, üdvözölték a válságstáb döntését, bár jelezték, szerintük kicsit elkéstek vele. A bárok és kávézók azonban szegregációval, kivételezéssel vádolták a testületet és enyhén szólva is felháborodtak a szabályozáson.

Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője ígéretet tett arra, hogy június közepén, amikor lejárnak a jelenlegi intézkedések,

felülbírálják döntésüket, és várhatóan engedélyezik mindenki számára a beltéri kiszolgálást.

Horvátországban a korábbi 25 fő helyett száz főig lehet nyilvános rendezvényeket és összejöveteleket tartani, zárt térben engedélyezik a sportolást, valamint a korábbi 22 óra helyett 23 óráig lehetnek nyitva az üzletek és a szolgáltatók.

A határátlépésen is könnyítenek, de csak a kiskorúak számára. A gyerekeknek, akik szüleikkel utaznak , tizenkét éves korig nincs szükségük tesztre, ez a korhatár korábban hét év volt. Nyílt térben lehetőség lesz szakkiállítások és vásárok megrendezésére, de kötelező lesz a maszk viselése.

(Forrás: MTI)

étterem | horvát | felháborodás | Horvátország | újranyitás

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram