Kiderült, melyik légitársaságoknál fog szinte biztosan elveszni a poggyászunk

És az is, kiknél a legbiztonságosabb a csomagkezelés. 

Sok légitársaság számára nem túl hízelgő listát állítot össze a LuggageHero nevű poggyászmegőrző cég tizenhét amerikai légitársaság adataival számolva, hogy kiderítse, melyek a legjobbak és legrosszabbak poggyászkezelésben. A felmérésből kiderült, hogy csak 2021 első fél évében 700 ezer poggyásszal volt szállítási probléma Amerikában. No de ki a legjobb?

A listát harmadik éve az Allegiant Air vezeti. Az Amerika, Kanada és Mexikó közt közlekedő légitársaságnál csupán a csomagok 0,15 százalékával volt probléma – ez kb. egy csomag a hatszázötvenből. (A poggyászkezelésnél akkor beszélünk jelen esetben problémáról, ha a csomag késett, megsérült vagy ellopták.)

A második legjobb poggyászokban a Hawaiian Airlines, ők két poggyásszal bánnak figyelmetlenül az ezerből, a harmadik hely pedig a Frontier Airlinesé, akik minden ezer poggyászból háromnál bakiznak.

És ki a legrosszabb?

A LuggageHero adatai szerint az Envoy Airnél a legvalószínűbb, hogy el fog tűnni a poggyászod vagy lesz valami baj vele, ők ugyanis minden ezer csomagból kilencnél hibáznak.

Az American Airlines pedig minden hetedik csomaggal figyelmetlen az ezerből. Középmezőnyben végzett a JetBlue 4/1000 poggyászhibázással, valamint a United Airlines, a Spirit Airlines, a Delta Airlines és a Southwest Airlines 3-4/1000 poggyászproblémával.

A kutatásból az is kiderült, hogy olyan 0,4 százalék esélye van annak, hogy elvész egy csomag vagy egy darabig elveszettnek nyilvánítják – ez 250 csomagonként egy.

(Forrás: Travel & Leisure, fotó: Unsplash)

travel and leisure | poggyász | american | légitársaság | felmérés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom