Close
Kietlen, kopár és mégis egészen királyi ez a mexikói villa

Kietlen, kopár és mégis egészen királyi ez a mexikói villa

A tervezéskor az időtlen minimalizmus volt a cél. Szerintünk megvalósult.

Az Espacio 18 építészstúdió tervezte ezt a betonházat Zapotengo óceánpartján Oaxacában. A La Casa del Sapo névre keresztelt villában a tervezők időtlen minimalizmusra törekedtek és arra,

hogy az élethez feltétlenül szükséges berendezésekre szűkítsék a ház dizájnját.

A ház két szárnya követi a felkelő és a lemenő nap ívét, melyeket a hálószobákból csodálhatnak a lakók. Ezt a lepkeívű alaprajzot David Thoreau amerikai író és filozófus apró massachusettsi kabinháza inspirálta.

A házban bár stílusú konyhát és en-suite hálószobákat alakítottak ki, melyek között egy nagyvonalú, központi teraszról is csodálhatják a lakók a víz végtelen hullámzását. Ha pedig meg is mártóznának, egy stílusos medence is a tulajdonosok rendelkezésére áll.

(Fotók: Onnis Luque & Fabian Martinez)

betonvilla | luxus | építészet | medence | brutalista

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram