Close
Egy szikla alatt tekergő kígyót formáz ez a nagyon különös ház

Egy szikla alatt tekergő kígyót formáz ez a nagyon különös ház

Valahol az építészet és a szobrászat határán mozgó, egészen furcsa projekt Indiából.

Egészen lehetetlen helyre épült a Chuzhi névre elkeresztelt ház Shoolagiriben, Indiában a Wallmakers építészstúdió jóvoltából. A spirálként kanyargó-tekergő ház egy olyan telekre épült, amit eddig mindenki teljesen alkalmatlannak talált az építkezésre, amíg a Wallmakers stúdió előállt egy olyan formabontó koncepcióval, amely nem akarja megszűntetni a kihívást jelentő topográfiai adottságokat, épp ellenkezőleg:

elkezd játszani vele.

A dizájn dimenzióit teljes egészében a fák és sziklák létező formációja adta, melyekbe teljesen beleolvad a létrejött épület. Az építészek kamuflázs építészetnek nevezték, ami itt történt: totálisan a természeti adottságokat követve tűnik el az épület a tájban.

A ház ennélfogva úgy kanyarog, akár egy szikla alatt megbújó kígyó egy forró napon.

A házban két hálót alakítottak ki, az étkező és a nappali pedig óriási, nagyvonalú helyiségek az otthon szívében. Az enteriőr tökéletes kontrasztban van az absztrakt épülettel: míg maga a ház egészen extrém, a belső terek lágyak és minimalisták.

(Fotók: Syam Sreesylam, forrás: Dezeen)

ház | dizájn | kígyó | építészet | india

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram