Close
Nagy felháborodást váltott ki a reklám, mely a vonaton sminkelés veszélyeiről szól

Nagy felháborodást váltott ki a reklám, mely a vonaton sminkelés veszélyeiről szól

A kínai állami vasút kampányt indított, mellyel szeretné visszaszorítani az antiszociális, másokat zavaró viselkedési formákat a vonaton. De vajon a sminkelés is ezek közé tartozik?

A videók között van olyan, amelyik arra kéri az utasokat, hogy ne szemeteljenek, és olyan is, amelyben arra figyelmeztetik őket, hogy ne foglalják el mások helyét vagy ne beszéljenek túl hangosan.

Az egyik, júliusban bemutatott videón pedig egy fiatal nő látható, amint egy nagysebességű távolsági vonat fülkéjében ül, a telefont az asztalra támasztja, és videót készít arról, ahogy sminkel. Megkocogtatja a púdert, majd látjuk, hogy az ő vállát a szomszédos ülésen ülő férfi kocogtatja meg. Mint kiderül, az ő arcán landolt a tartóból szétszálló púder.

@k0pinions

#China #railway #douyin #promotionalvideo #ettiquette #women #makeup #travelguide #weibo #video #news

♬ original sound – Kopinions

A körülbelül egyperces klip, amelyet mostanra kapott fel a közösségi média, heves vitákat váltott ki. „Miért kell egy sminkelő nővel illusztrálni a civilizálatlan viselkedést? kérdezte egy Weibo-felhasználó, a kínai hatóságok pedig igyekeztek megvédeni a hirdetést, és arra kérték az embereket, hogy ne „értelmezzék túl” azt.

Az egyik közlemény szerint az ábrázolthoz hasonló sminkelési incidensek a leggyakoribb panaszok közé tartoznak a vonatokon, ugyanakkor hozzátették, hogy vannak ennél rosszabb magatartásformák is, például a hangoskodás vagy a másik utas helyének elfoglalása.

„A videó nem arra kéri az embereket, hogy ne sminkeljék magukat a vonaton, hanem arra, hogy civilizált módon utazzanak, és vegyék figyelembe a többi utast is” áll a közleményben. Mint a kínai vasút ügyfélszolgálata elmondta, a vonatokon nem tilos a sminkelés.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

 

vonat | viselkedés | sminkelés | nők | kína

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram