Close
Mostantól olcsóbban utazhatunk a népszerű Budapest-környéki kirándulóhelyekre

Mostantól olcsóbban utazhatunk a népszerű Budapest-környéki kirándulóhelyekre

A HÉV a csoportos kirándulások és túrák ideális és közkedvelt közlekedési eszköze. A kirándulócsoportok számára egyszerű, rugalmas és gazdaságos megoldást kínálnak mostantól a HÉV kirándulójegyei – olvasható a MÁV-HÉV weboldalán.

A tájékoztatás szerint a HÉV kirándulójegyet a H5-ös, valamint a H8-as és H9-es vonalra (utóbbi kettőre együttesen) lehet váltani. A jegy egy egész napon át (a következő napon hajnali 2 óráig), az adott vonalak fővároson kívüli szakaszain használható,

bármelyik irányban korlátlan számú utazásra.

A H5-ös vonalra váltott HÉV kirándulójeggyel tehát a H5-ös vonal Békásmegyer – Szentendre vonalszakaszán, míg a H8, H9-es vonalakra váltott HÉV kirándulójeggyel a H8-as vonal Ilonatelep – Gödöllő és a H9-es vonal Szabadságtelep – Csömör vonalszakaszán lehet utazni.

HÉV kirándulójeggyel legfeljebb tíz fő utazhat együtt.

Kedvezményes HÉV kirándulójeggyel utazók esetén minden utasnak rendelkeznie kell az adott kedvezményre jogosító okmánnyal. Budapestre vagy Budapestről történő utazás esetén a fővárosi szakaszra külön jeggyel vagy bérlettel kell rendelkezni, a HÉV kirándulójegyek csak a közigazgatási határtól, illetve addig érvényesek.

Legkorábban az utazás előtt harminc nappal lehet HÉV kirándulójegyet váltani. A teljes árú jegy hatezerkétszáz, az ötven százalékos kedvezményes háromezeregyszáz, a kilencven százalékos kedvezményes hatszázhúsz forintba kerül.

A további részletek ide kattintva érhetők el.

(Forrás: MÁV-HÉV, fotó: Getty)

máv | vonatjegy | HÉV | kedvezmény | kirándulójegy

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram