Close
Kiszámolták, itthon mikor nyithatnak a teraszok

Kiszámolták, itthon mikor nyithatnak a teraszok

Elméletileg április közepén már beülhetünk olyan helyekre, amelyeknek van kerthelyiségük vagy teraszuk.

A miniszterelnöki bejelentést követően – mely szerint 2,5 millió oltást követően indulhat a nyitás – több lap is kiszámolta, hogy ez a dátum a jelenlegi ütem alapján április közepén lehet meg. Sajtóértesülések szerint a kormány a húsvétot követő első hétvégére prognosztizálta a 2,5 milliós határt, ami április 10–11-ét jelenti.

A tervek szerint elsőként az iskolák és a vendéglátóhelyek teraszai nyitnak újra.

A második ütemben pedig ismét kinyithatnak a szállodák, ám megint csak az átoltottság függvényében: a beoltottak számának ehhez el kell érnie a minimum hárommillió főt.

A kormány február közepén nemzeti konzultációt hirdetett, amelyben az újranyitással kapcsolatban is kérdezték a magyar állampolgárokat. Ebben a védettségi igazolványról is szó esett, a kérdőívre érkezett válaszokból az derült ki, hogy a megkérdezettek nagy többsége támogatná azt, hogy csak az ilyen okmánnyal rendelkezők mehessenek be zárt helyekre.

Információik szerint ezt az elemet is beépítik majd a nyitási menetrendbe. Hogy ez miképpen befolyásolja majd például az éttermek mindennapi működését, kíváncsian várjuk.

Mit gondolsz?

44% A teraszokat már eddig is meg lehetett volna nyitni
24% Az április közepi nyitás is korai
32% Jó lenne, de még későbbre fogják tolni

(Fotó: Kiosk Budapest)

FOLYTASD EZZEL
Immár három Sfinx őrzi az Operát – Bemutatkozik a Sfinx Gin & Wine Bar
Hét aranyszabály a tökéletes sült hal elkészítéséhez
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom