Close
Kiszámolták, itthon mikor nyithatnak a teraszok

Kiszámolták, itthon mikor nyithatnak a teraszok

Elméletileg április közepén már beülhetünk olyan helyekre, amelyeknek van kerthelyiségük vagy teraszuk.

A miniszterelnöki bejelentést követően – mely szerint 2,5 millió oltást követően indulhat a nyitás – több lap is kiszámolta, hogy ez a dátum a jelenlegi ütem alapján április közepén lehet meg. Sajtóértesülések szerint a kormány a húsvétot követő első hétvégére prognosztizálta a 2,5 milliós határt, ami április 10–11-ét jelenti.

A tervek szerint elsőként az iskolák és a vendéglátóhelyek teraszai nyitnak újra.

A második ütemben pedig ismét kinyithatnak a szállodák, ám megint csak az átoltottság függvényében: a beoltottak számának ehhez el kell érnie a minimum hárommillió főt.

A kormány február közepén nemzeti konzultációt hirdetett, amelyben az újranyitással kapcsolatban is kérdezték a magyar állampolgárokat. Ebben a védettségi igazolványról is szó esett, a kérdőívre érkezett válaszokból az derült ki, hogy a megkérdezettek nagy többsége támogatná azt, hogy csak az ilyen okmánnyal rendelkezők mehessenek be zárt helyekre.

Információik szerint ezt az elemet is beépítik majd a nyitási menetrendbe. Hogy ez miképpen befolyásolja majd például az éttermek mindennapi működését, kíváncsian várjuk.

Mit gondolsz?

(Fotó: Kiosk Budapest)

koronavírus | kormány | terasz | étterem

FOLYTASD EZZEL

Luxus utasellátó nyílt a csopaki vasútállomáson

Harmincöt perc alatt elkészül a legmegúszósabb karácsonyi menü

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram