Close
Kiszámolták, itthon mikor nyithatnak a teraszok

Kiszámolták, itthon mikor nyithatnak a teraszok

Elméletileg április közepén már beülhetünk olyan helyekre, amelyeknek van kerthelyiségük vagy teraszuk.

A miniszterelnöki bejelentést követően – mely szerint 2,5 millió oltást követően indulhat a nyitás – több lap is kiszámolta, hogy ez a dátum a jelenlegi ütem alapján április közepén lehet meg. Sajtóértesülések szerint a kormány a húsvétot követő első hétvégére prognosztizálta a 2,5 milliós határt, ami április 10–11-ét jelenti.

A tervek szerint elsőként az iskolák és a vendéglátóhelyek teraszai nyitnak újra.

A második ütemben pedig ismét kinyithatnak a szállodák, ám megint csak az átoltottság függvényében: a beoltottak számának ehhez el kell érnie a minimum hárommillió főt.

A kormány február közepén nemzeti konzultációt hirdetett, amelyben az újranyitással kapcsolatban is kérdezték a magyar állampolgárokat. Ebben a védettségi igazolványról is szó esett, a kérdőívre érkezett válaszokból az derült ki, hogy a megkérdezettek nagy többsége támogatná azt, hogy csak az ilyen okmánnyal rendelkezők mehessenek be zárt helyekre.

Információik szerint ezt az elemet is beépítik majd a nyitási menetrendbe. Hogy ez miképpen befolyásolja majd például az éttermek mindennapi működését, kíváncsian várjuk.

Mit gondolsz?

44% A teraszokat már eddig is meg lehetett volna nyitni
24% Az április közepi nyitás is korai
32% Jó lenne, de még későbbre fogják tolni

(Fotó: Kiosk Budapest)

FOLYTASD EZZEL
Ezeket az ételeket és italokat a puszta véletlennek köszönhetjük
Három jegeskávé, amit otthon is elkészíthetsz
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom