Close
Köldökpiercinget szeretnél? Ezekre érdemes odafigyelni!

Köldökpiercinget szeretnél? Ezekre érdemes odafigyelni!

Legszebb női testrészeink közé tartozik a has, melyet még inkább kiemelhetünk egy mutatós köldökpiercing segítségével. A régmúltban ezeket a nemes testékszereket kizárólag a királynők viselték.

Napjainkban számtalan változat elérhető, köves és lógós kivitelezésűek, gömb, szív és különleges szimbólumokkal ellátottak egyaránt.

Stílusos testékszerek 

A piercing előnye a tetoválással szemben, hogy bármikor kivehető, ugyanakkor többféle forma, szín és stílus szerint válogathatsz. Az orr- és ajakpiercingek mellett nagyon népszerűek a köldökpiercingek.

A WEARING.hu köldökpiercing választékában találsz piros cseresznye motívumot, szív alakú rosegold köves változatú testékszert és borostyán színű kővel ellátottat is. Az édes cseresznye bohókás és vidám, a szív alakú ékszerek pedig különösen jól mutatnak a nyári rövid topok mellett. Válassz olyan darabot, amelyik leginkább passzol a stílusodhoz, és alakíts ki egyedi, ütős megjelenést!

Az ajánlások szerint a berakást követően körülbelül 1 hónapig kerülni érdemes a strandolást, a szaunázást, napozást. Ilyenkor kizárólag zuhanyzás javasolt.

A köldökpiercing kezelésének tudnivalói 

Fontos, hogy megbízható helyen történjen a piercing behelyezése. A kezelését illetően az alábbiakat tartsd szem előtt!

Célszerű beszerezned antiszeptikus hatású készítményt, például Octenisept-et, illetve hámosodást segítő kenőcsöt, akár Bepanthent. A seb gyógyulásáig nem szabad kivenni az ékszert! Időnként töröld át fertőtlenítő oldattal az ékszer körüli területet! Naponta többször is megismételheted, este pedig kend be regenerációt, hámosodást segítő kenőccsel vékony rétegben!

Edzéskor ajánlott gézlappal leragasztani, ezáltal az izzadtságcseppek kellően felszívódnak. Utána pedig alapos tisztítás javasolt. A hasizom-erősítő gyakorlatokat a regeneráció időszakában kerüld! Célszerű olyan ruhadarabokat viselni ezekben a hetekben, amelyek nem akadnak bele, nem dörzsölik. Mindenképpen kerüld az övek használatát!

A gyógyulás idejéig gondosan ápold, és ha bármi szokatlan tünetet tapasztalsz, azonnal fordulj szakemberhez! A frissen behelyezett ékszert nem szabad mozgatni, piszkálni, mert könnyen begyulladhat! Nagyjából 6 hét a gyógyulás, de esetenként eltérő, akár több hónap is lehet.

Praktikus tippek a gyógyulás gyorsítására

Amennyiben elhatároztad, hogy köldökpiercinget szeretnél, érdemesebb nem a nyári intervallumra időzíteni a szúrást, hanem inkább a hűvösebb évszakokra. A seb jóval lassabban gyógyul a meleg, izzadós időben. Másrészt nem ajánlott a szaunázás, napozás, szoláriumozás sem, ezért inkább a nyár előtt célszerű berakatni, hogy a jó időre már meg is gyógyulhasson.

Rendszeresen tisztítsd, és ápold, a helyes kezelés segíti a regenerációt, csökkenti a gyógyulás idejét. Ugyanakkor kisebb eséllyel történik elfertőződés is, ha gondosan jársz el.

A regenerálódási idő egyénenként változó, viszont a fenti tippek betartásával jelentősen lerövidítheted a szükséges időt.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Férfi pénztárca – milyen színt válasszak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram