Close
Plakátokra nyomtatták Bécsben a város ikonikus épületeit gyalázó kommenteket

Plakátokra nyomtatták Bécsben a város ikonikus épületeit gyalázó kommenteket

“Mean tweets.” Ezt a szókapcsolatot akkor használjuk, amikor egy híresség saját maga olvassa fel egy videóban a neki szánt gonosz, netán sértő kommenteket, és nyomban reagál is rájuk. Valami hasonlót művelt a bécsi turisztikai iroda.

Európa egyik legszebb városában olyan óriásplakátokat raktak ki, melyeken a legismertebb bécsi látnivalókhoz fűzött, közösségi médiából érkezett negatív véleményeket posztolták. Hogy néhány konkrét példával is szemléltessük a sztorit, a híres Leopold Múzeum gyűjteményéhez bizonyos Toby M. annyit biggyesztett oda, hogy a “festmények undorítóak”, Audrey K. szerint a csodálatos schönbrunni kastélyban “rendezetlen a gyep”, míg Tom M. úgy véli, a Prater óriáskerekéből “pocsék a kilátás”.

Uuuunalmas

Ilyen és ehhez hasonló rosszindulatú véleményeket gyűjtött össze a város marketingstábja Bécs ikonikus látnivalóiról, majd nyomtatta azokat a plakátokra.

Nincs elviteles kávé

A bécsi turisztikai iroda adatai szerint a nyaralni indulók 95 százaléka legalább hét véleményt elolvas egy szállodáról, mielőtt szobát foglalna oda, ami azt jelenti, hogy az emberek megbíznak vadidegenek véleményében.

Nem lehet hátradőlni

A humorosnak szánt kampány azt kívánja sugallni, hogy ezek az online leadott értékelések nem mindig helyesek, és a banális, néha megdöbbentő kritikák kinyomtatása még több kifinomult turistát vonz majd.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, unrating.wien.info)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom