Close
Plakátokra nyomtatták Bécsben a város ikonikus épületeit gyalázó kommenteket

Plakátokra nyomtatták Bécsben a város ikonikus épületeit gyalázó kommenteket

“Mean tweets.” Ezt a szókapcsolatot akkor használjuk, amikor egy híresség saját maga olvassa fel egy videóban a neki szánt gonosz, netán sértő kommenteket, és nyomban reagál is rájuk. Valami hasonlót művelt a bécsi turisztikai iroda.

Európa egyik legszebb városában olyan óriásplakátokat raktak ki, melyeken a legismertebb bécsi látnivalókhoz fűzött, közösségi médiából érkezett negatív véleményeket posztolták. Hogy néhány konkrét példával is szemléltessük a sztorit, a híres Leopold Múzeum gyűjteményéhez bizonyos Toby M. annyit biggyesztett oda, hogy a “festmények undorítóak”, Audrey K. szerint a csodálatos schönbrunni kastélyban “rendezetlen a gyep”, míg Tom M. úgy véli, a Prater óriáskerekéből “pocsék a kilátás”.

Uuuunalmas

Ilyen és ehhez hasonló rosszindulatú véleményeket gyűjtött össze a város marketingstábja Bécs ikonikus látnivalóiról, majd nyomtatta azokat a plakátokra.

Nincs elviteles kávé

A bécsi turisztikai iroda adatai szerint a nyaralni indulók 95 százaléka legalább hét véleményt elolvas egy szállodáról, mielőtt szobát foglalna oda, ami azt jelenti, hogy az emberek megbíznak vadidegenek véleményében.

Nem lehet hátradőlni

A humorosnak szánt kampány azt kívánja sugallni, hogy ezek az online leadott értékelések nem mindig helyesek, és a banális, néha megdöbbentő kritikák kinyomtatása még több kifinomult turistát vonz majd.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, unrating.wien.info)

online | látnivalók | komment | kampány | kommentek

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram