Close
Komoly változásokat hozhatnak az új beutazási korlátozások a Wizz Air életében

Komoly változásokat hozhatnak az új beutazási korlátozások a Wizz Air életében

A korábban tervezettnél húsz százalékkal kevesebb járatot teljesíthet a magyar kötődésű diszkont légitársaság az újonnan bevezetett utazási korlátozások miatt.

A cég tájékoztatása szerint augusztusban az előző évi kapacitás nyolcvan százalékát dobták piacra eddig a szeptemberben záruló negyedévben, az új korlátozások miatt viszont ősszel és télen nyolcvan helyett csak hatvanszázalékos kapacitással számolnak,

és további járattörlések sincsenek kizárva.

Így a Wizz Air a flottája egy részét újra letárolhatja a téli menetrendi időszakban, hogy ezzel is csökkentse üzemelési költségét.

A légitársaság azonban továbbra is biztos abban, hogy nyertesei lesznek a koronavírus-járvány miatt kialakult krízisnek, rendkívül alacsony üzemelési költséget biztosító üzleti modelljuk ugyanis állításuk szerint nagy versenyelőnyt jelent a többi légitársasággal szemben.

A délutáni kereskedésben a londoni tőzsdén a légitársaság részvényeinek árfolyama öt százalékkal esett.
Magyarország a kormány múlt heti bejelentése, és a részletszabályok értelmében lezárta határait, néhány kivételtől eltekintve csak a magyarok vagy magyar tartózkodási engedéllyel rendelkezők léphetnek be az országba.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

járat | ősz | törlés | kapacitás | csökkentés

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram