Close
Kompakt, egyszerű és nagyszerű ez az építésznyaraló

Kompakt, egyszerű és nagyszerű ez az építésznyaraló

Egy férj-feleség építészstúdió tervezte saját magának, az eredmény pedig kívülről minimalista, belülről viszont annál színdúsabb.

Az amerikai J_spy építésziroda mögött egy házaspár áll, ez a két építészből álló duó tervezte családjuk számára ezt a nyaralót New York állam északi részén. A városi életből könnyű menekülést biztosító víkendház Sullivan Countyban épült bukolikusan szép környezetben, fenyők, rétek és szederbokrok között.

Jason Shannon és felesége, Paola Yañez egy szolid, nem kirívó házat szeretett volna – ez a százhat négyzetméteres, egyszintes, négyzet alaprajzú ház pedig maximálisan teljesíti ezt az elvárást. A víkendház abból a szempontból a legpéldaértékűbb, hogy

letisztultságában akár unalmas is lehetne – és mégis, művészien kreatív, stílusos, vagány és otthonos lett a végeredmény.

A látszóbeton falak és padló nyersessége indusztriális hangulatot ad, a mahagóni burkolat, a játékos dizájnercsillár és a színes bútorok azonban ügyesen hozzák egyensúlyba a ház különböző hangulatait, így végül egy teljesen otthonos és mégis roppant vagány nyaraló az építészek munkájának gyümölcse.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Amanda Kirkpatrick) 

ház | modern | new york állam | amerika | beton

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram