Close
Kompakt, egyszerű és nagyszerű ez az építésznyaraló

Kompakt, egyszerű és nagyszerű ez az építésznyaraló

Egy férj-feleség építészstúdió tervezte saját magának, az eredmény pedig kívülről minimalista, belülről viszont annál színdúsabb.

Az amerikai J_spy építésziroda mögött egy házaspár áll, ez a két építészből álló duó tervezte családjuk számára ezt a nyaralót New York állam északi részén. A városi életből könnyű menekülést biztosító víkendház Sullivan Countyban épült bukolikusan szép környezetben, fenyők, rétek és szederbokrok között.

Jason Shannon és felesége, Paola Yañez egy szolid, nem kirívó házat szeretett volna – ez a százhat négyzetméteres, egyszintes, négyzet alaprajzú ház pedig maximálisan teljesíti ezt az elvárást. A víkendház abból a szempontból a legpéldaértékűbb, hogy

letisztultságában akár unalmas is lehetne – és mégis, művészien kreatív, stílusos, vagány és otthonos lett a végeredmény.

A látszóbeton falak és padló nyersessége indusztriális hangulatot ad, a mahagóni burkolat, a játékos dizájnercsillár és a színes bútorok azonban ügyesen hozzák egyensúlyba a ház különböző hangulatait, így végül egy teljesen otthonos és mégis roppant vagány nyaraló az építészek munkájának gyümölcse.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Amanda Kirkpatrick) 

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom