Close
Ebben a könyvesboltban megszűnik a tér és az idő

Ebben a könyvesboltban megszűnik a tér és az idő

Egy óriási művészeti installáció köré épült az a könyvesbolt, amely egyszerre szimbolizálja a földet és az eget, a nyugtalanságot és a békét,  a mi világunkat, és mindazt, ami a fantázia birodalmában rejlik.

Az x+living által tervezett szürreális könyvesbolt Sencsenben, Kínában található, és azzal a céllal készült, hogy különleges utazásra hívja a látogatókat, a barangolás pedig a történelem és az idő izgalmas útjain vezet keresztül. Az üzletet ugyanis egy csigalépcsőként kanyargó, hatalmas könyvespolc uralja, amely a bolt bejáratát és kijáratát köti össze.

A tervezők az installáció elkészítését megelőzően megnézték a város kulturális hátterét, és olyan teret álmodtak meg, ami méltóképpen szimbolizálja a vibráló, befogadó kínai települést. A dizájnerstúdió kreatívvezetője szerint a könyvespolc átível a földön és az égen, cseppnyi nyugtalanságot kelt, és teret ad a látogatók néma kérdéseinek megválaszolására a könyvek által.

Így született meg a bölcsesség létrájaként aposztrofált installáció.

Az üzlethelyiség lágy világítása meleg hangulatot teremt az egész belső térben, a lebegő asztalok pedig futurisztikus hatást keltenek. A szürreális enteriőrt a fényvisszaverő, fekete csempével borított padló fokozza, amely egyben elmossa a föld és az ég közötti határt is.

Ha egy bizonyos perspektívából szemléljük a csigalépcsőt, egy óratárcsát jelenít meg, így utalva a történelemre és a múló időre, amely nemcsak az irodalmi művekre utal, hanem a könyvesboltban eltöltött időre is.

A végeredmény egy olyan különleges tér lett, ahol a kereskedelmi célok a kortárs művészettel és belsőépítészettel is találkoznak, egyedülálló vásárlási élményt biztostva a betérőknek.

(Forrás: Designboom, fotók: x+living)

enteriőr | belsőépítészet | könyvesbolt | üzlet | kortárs design

FOLYTASD EZZEL

Robert Downey Jr. malibui bungalójában visszaköszön a Vasember-stílus

A víztükörre reflektál gyönyörűen ez az izgalmas, fejjel lefelé fordított alpesi hotel

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram