Close
Ebben a könyvesboltban megszűnik a tér és az idő

Ebben a könyvesboltban megszűnik a tér és az idő

Egy óriási művészeti installáció köré épült az a könyvesbolt, amely egyszerre szimbolizálja a földet és az eget, a nyugtalanságot és a békét,  a mi világunkat, és mindazt, ami a fantázia birodalmában rejlik.

Az x+living által tervezett szürreális könyvesbolt Sencsenben, Kínában található, és azzal a céllal készült, hogy különleges utazásra hívja a látogatókat, a barangolás pedig a történelem és az idő izgalmas útjain vezet keresztül. Az üzletet ugyanis egy csigalépcsőként kanyargó, hatalmas könyvespolc uralja, amely a bolt bejáratát és kijáratát köti össze.

A tervezők az installáció elkészítését megelőzően megnézték a város kulturális hátterét, és olyan teret álmodtak meg, ami méltóképpen szimbolizálja a vibráló, befogadó kínai települést. A dizájnerstúdió kreatívvezetője szerint a könyvespolc átível a földön és az égen, cseppnyi nyugtalanságot kelt, és teret ad a látogatók néma kérdéseinek megválaszolására a könyvek által.

Így született meg a bölcsesség létrájaként aposztrofált installáció.

Az üzlethelyiség lágy világítása meleg hangulatot teremt az egész belső térben, a lebegő asztalok pedig futurisztikus hatást keltenek. A szürreális enteriőrt a fényvisszaverő, fekete csempével borított padló fokozza, amely egyben elmossa a föld és az ég közötti határt is.

Ha egy bizonyos perspektívából szemléljük a csigalépcsőt, egy óratárcsát jelenít meg, így utalva a történelemre és a múló időre, amely nemcsak az irodalmi művekre utal, hanem a könyvesboltban eltöltött időre is.

A végeredmény egy olyan különleges tér lett, ahol a kereskedelmi célok a kortárs művészettel és belsőépítészettel is találkoznak, egyedülálló vásárlási élményt biztostva a betérőknek.

(Forrás: Designboom, fotók: x+living)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom