Jön az a budapesti fesztivál, amin egy hónapig minden csak egy országról szól majd

Szeptember 8-án kezdődik és közel egy hónapon át tart a Koreai Kulturális Fesztivál Budapesten.

A koreai kulturális örökség sokszínűségének bemutatása apropóján az idén szeptember egész biztosan a koreai kultúráról fog szólni a fővárosban. A szervezők négy helyszínen tizenkét programmal és élő közvetítésekkel várják az ázsiai kultúra iránt érdeklődőket. A fesztivál középpontjában a K-gugak áll, mely a koreai hagyományos kultúrából és művészetekből kiindulva egészen napjainkig mutatja be a koreai zenét.

Koreai koncertsorozat

A Koreai Kulturális Fesztivál koncertsorozatának eseményein a hagyományos koreai zene, a gugak számos különböző arcát mutatja be a K-gugak kezdeteitől egészen napjainkig.

A Magyar Zene Házának színpadán fellép a geomungo koronázatlan királynője, Heo Yoon-jeong vezetésével a Black String; a Gyeonggi tartománybeli népdalok mestere, Lee Hee-moon által fémjelzett NAL projekt; valamint a tradicionális koreai hangszerek hangját a kortárs zene nyelvén megszólaltató Park Jiha.

Jongmyo Jeryeak, ősi királyi rituális zenék és táncok Koreából

A Nemzeti Gugak Központ világ körüli turnéja egyik európai állomásaként hazánkba érkezik, hogy előadják a Jongmyo Jeryeak-ot, amely a királyi ősök rituális zenéje a Jongmyo Szentélyben.

A Jongmyo Jeryeak, ami a nemzet első regisztrált Szellemi Kulturális Öröksége volt 1964-ben, felkerült a UNESCO Emberiség Szellemi Kulturális Örökségeinek listájára 2001-ben. A magyarországi nagyszabású, kilencven perces előadásban ötvennégy zenész és tizennyolc táncos lép az Erkel színház színpadára.

Workshopok & Szimpózium

Azokat, aki szeretnék közelebbről megismerni a koreai zenetörténetet és kipróbálni a koreai hangszereket, különböző témájú workshopok és szimpóziumok várják a Koreai Kulturális Központban és a Hagyományok Házában. A 2004-ben alapított Jindo Nemzeti Gugak Központ szakemberei elkalauzolják a résztvevőket a hagyományos koreai zenét és táncot magába foglaló K-gugak világába.

Népzenei témájú filmek klubja

A 2007 óta Magyarországon is megrendezett Koreai Filmhét népszerűsége is mutatja a távol-keleti ország filmjeinek egész világot meghódító népszerűségét.

A szeptemberi kulturális fesztiválnak köszönhetően két olyan különleges filmet is bemutatnak a Koreai Kulturális Központ filmklubjában, amelyek középpontjában a koreai zene és tánc áll, mindez persze a koreai filmművészet fordulatos elemeivel megfűszerezve.

Jeong Kwan, a koreai templomi konyha nagymestere

A Koreai Kulturális Központ felkérésére a koreai templomi konyha nagymestere, Jeong Kwan szerzetesnő érkezik hazánkba, hogy az egészségmegőrzésről, az élet tiszteletéről, valamint a fenntarthatóság elgondolásain nyugvó koreai templomi konyha lényegéről meséljen. Az előadást online élőben közvetítik majd.

További információkért érdemes követni az esemény Facebook-oldalát.

Koreai Kulturális Fesztivál | workshop | ajánló | film | koncert

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom