Close
Cölöpökön állva őrzi a természet szépségét ez a látványos modulház

Cölöpökön állva őrzi a természet szépségét ez a látványos modulház

Az előregyártott elemekből épült háznál fontos szempont volt, hogy minél kisebb hatást gyakoroljon a természetre, amely körülveszi.

A NOW-house illetve Kirill Skorynin építész munkája a faház, mely fém cölöpökön áll, és ezzel minimalizálja a szükséges földmunkák mennyiségét, miközben panorámás kilátást biztosít, eltörölve a határt a beltéri és kültéri birodalom között. Az emberi tér és a természeti környezet harmóniáját a felhasznált faanyagok fokozzák tovább.

A házhoz egy szintén előre gyártott, fedett terasz is tartozik, az épület előre elkészített burkolatokkal, beépített bútorokkal és közművekkel rendelkezik.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy villámsebességgel, mindössze egy hét alatt összeszerelhető.

A homlokzatot japán égetési technikával kezelt fa, a belső falakat, bútorokat és ajtókat rétegelt lemez díszíti. A padlózat csiszolt esztrich-betonból készült, a szerelvények mentén pedig matt fekete felületek teremtenek elegáns és modern hangulatot. A padlótól a mennyezetig érő ablakok nemcsak a festői kilátásról, hanem az energiahatékonyságról is gondoskodnak.

A berendezés egyszerű és helytakarékos, minden eleme kompakt és funkcionális. Található benne egy konyha-nappali, fürdőszoba zuhanyzóval és hálószoba munkaasztallal.

(Forrás és képek: Designboom)

helytakarékos | moduláris | előregyártott | kabin | modulház

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram