Close
A világ vezető ékszertervező művészeinek csodás munkáiból rendeznek kiállítást Budapesten

A világ vezető ékszertervező művészeinek csodás munkáiból rendeznek kiállítást Budapesten

Tizenkét ország csaknem harminc alkotójának munkái láthatóak a Kortárs Ékszerhét Budapest kiállításán.

A világ vezető ékszertervező művészeinek, tizenkét ország csaknem harminc alkotójának munkáit mutatja az Idol című nemzetközi kiállítás, amely a Kortárs Ékszerhét Budapest/Budapest Jewelry Week (BJW) részeként lesz látható a fővárosban a Ráth György-villában, augusztus 28. és szeptember 2. között.

A tárlaton olyan kiemelkedő, nemzetközi alkotók munkáit láthatja a magyar közönség, akiknek munkássága meghatározó hatással van a kortárs ékszer fejlődésére.

 

A meghívott alkotók között nemzetközileg elismert tervezőművészek szerepelnek egyebek mellett Gijs Bakker holland ékszer- és ipari tervező, Otto Künzli német ötvösművész, Giovanni Corvaja olasz ékszertervező és Ruudt Peters holland művész, aki előadást is tart az eseményen.

Giovanni Corvaja

A szervezők tájékoztatása szerint a BJW fontos célkitűzése, hogy az elmúlt másfél év nehézségei után olyan kiállítást mutasson be a közönségnek, amilyen ritkán látható Magyarországon.

 

A nemzetközi tárlat átfogó képet ad a világ művészi ékszereinek legjavából. A kiállítás mellett több más program is várja az érdeklődőket. Egyebek mellett Lecture címmel angol nyelvű online előadás tart kortárs ékszer témában Alice Floriano brazil galerista és Bryna Pomp nemzetközileg elismert ékszerszakértő és kurátor. Folyók mentén címmel nyílik a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület tavalyi díjnyertese, Besnyői Rita kiállítása a FISE Galériában.

(Forrás: MTI)

program | kiállítás | Idol | tárlat | Ráth György-villa

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram