Close
A világ vezető ékszertervező művészeinek csodás munkáiból rendeznek kiállítást Budapesten

A világ vezető ékszertervező művészeinek csodás munkáiból rendeznek kiállítást Budapesten

Tizenkét ország csaknem harminc alkotójának munkái láthatóak a Kortárs Ékszerhét Budapest kiállításán.

A világ vezető ékszertervező művészeinek, tizenkét ország csaknem harminc alkotójának munkáit mutatja az Idol című nemzetközi kiállítás, amely a Kortárs Ékszerhét Budapest/Budapest Jewelry Week (BJW) részeként lesz látható a fővárosban a Ráth György-villában, augusztus 28. és szeptember 2. között.

A tárlaton olyan kiemelkedő, nemzetközi alkotók munkáit láthatja a magyar közönség, akiknek munkássága meghatározó hatással van a kortárs ékszer fejlődésére.

 

A meghívott alkotók között nemzetközileg elismert tervezőművészek szerepelnek egyebek mellett Gijs Bakker holland ékszer- és ipari tervező, Otto Künzli német ötvösművész, Giovanni Corvaja olasz ékszertervező és Ruudt Peters holland művész, aki előadást is tart az eseményen.

Giovanni Corvaja

A szervezők tájékoztatása szerint a BJW fontos célkitűzése, hogy az elmúlt másfél év nehézségei után olyan kiállítást mutasson be a közönségnek, amilyen ritkán látható Magyarországon.

 

A nemzetközi tárlat átfogó képet ad a világ művészi ékszereinek legjavából. A kiállítás mellett több más program is várja az érdeklődőket. Egyebek mellett Lecture címmel angol nyelvű online előadás tart kortárs ékszer témában Alice Floriano brazil galerista és Bryna Pomp nemzetközileg elismert ékszerszakértő és kurátor. Folyók mentén címmel nyílik a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület tavalyi díjnyertese, Besnyői Rita kiállítása a FISE Galériában.

(Forrás: MTI)

nemzetközi | budapest | ajánló | kiállítás | Idol

FOLYTASD EZZEL

Borokkal, ételekkel és zenével vár szombaton az a hely, ahol nagyon jó lenni

Egy nógrádi kis faluba érkezik az év legkedvesebb egynapos művészeti fesztiválja

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom