Close
Kortárs építészetből is feladja a házit ez a pompás francia iskola

Kortárs építészetből is feladja a házit ez a pompás francia iskola

Az Alpok és a Genfi-tó szomszédsága pedig csak hab a tortán.

A párizsi Ateliers O-S építésziroda tervezte meg ezt az általános iskolát Lugrinben, Franciaországban. A környezet bámulatos: az Alpok lábánál és a Genfi-tó partján fekszik a kortárs épület, melynek közelében lovak legelnek, valamint egy régi templom és temető áll. A stúdió szépen ugrotta meg a kihívást, hogy a helyi építészetet tiszteletben tartva alkossanak meg egy kortárs épületet.

Az új szárny a más meglévő iskolaépületet egészíti ki egy menzával és négy osztályteremmel. Leginkább betont és edzett, rozsdás hatású acélt használtak az épülethez: ezek az anyagok színeiben nagyon hasonlítanak a közeli kőzetekhez, amiből inspirálódtak az építészek. A külsőt és a belső tereket elnézve simán be tudnánk rendezni egy művházat is az épületben, ezért is nagyon izgalmas, hogy ebben a felnőttesnek látszó épületben gyerekek járnak iskolába.

Mit mondjuk, hamar megkapják kortárs építészetből a leckét, gyönyörű épület lett!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cyrille Weiner

dizájn | rozsdás | genfi tó | genf | francia

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram