Close
Szintet lép a magasélet ebben a bámulatos korzikai villában

Szintet lép a magasélet ebben a bámulatos korzikai villában

Megejtően szép nyaraló Korzikából.

Az Amelia Tavella építésziroda alakított át teljes körűen egy ötvenes években épült, majd egy emberöltő alatt teljesen lepusztult házat Korzika fővárosában, Ajaccióban. Mikor az építészek hozzákezdtek a renováláshoz, a Casa Santa Teresára keresztelt villát már javában benőtte a gaz, és évek óta üresen állt. Most viszont, hála a csapatnak, új életre kelt ez a villa, méghozzá olyan teraszos kilátással a Földközi-tengerre, amitől kiszaladt belőlünk pár apró sóhaj.

A négyszáz négyzetméteres épület a villákkal és luxusszállókkal pettyezett Route des Sanguinaires-en áll, ami a fővároshoz közeli egyik leggyönyörűbb parti szakasz a szigeten. A házban kibontottak nagyon sok falat, hogy a lehető legtágasabb legyen a nappali. A bútorozásban nagyon sok a szép mediterrán luxusnyaralókra jellemző elem, természetes és minőségi anyagok jellemzik az enteriőrt.

A szoba egyik oldalán fehér lábazat fut, L alakú padot alkot az étkezőben, melyeken csíkos, türkiz és „égett narancssárga” (az építészek kifejezése) párnák sorakoznak, amelyek merész kontrasztot adnak a fehér felületekkel. Ugyanezt az izgalmas dizájnkontrasztot erősítik a piros és őszibarack színű függőlámpák.

Hogy ne legyen beltér és kültér közt semmilyen határvonal, a fakeretes üvegajtók szinte láthatatlanul fordulnak el nyitott állapotban, az Ajaccio-öbölre a nappaliból is zavartalan a kilátás – a teraszról pedig aztán pláne ötcsillagos a panoráma.

Őszintén szólva, ha itt kerülnénk karanténba, lehet, hogy a zárfeloldások után sem nagyon moccannánk sehová, legfeljebb az bárszekrényhez egy finom italért…

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Thibaut Dini)

modern | dizájn | ajaccio-öböl | francia | tenger

FOLYTASD EZZEL

Brutális, mennyivel több pénz kell egy átlagos lakás megvásárlásához mint két éve

A jövő héten Budapest lesz Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelye

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram