Close
Szintet lép a magasélet ebben a bámulatos korzikai villában

Szintet lép a magasélet ebben a bámulatos korzikai villában

Megejtően szép nyaraló Korzikából.

Az Amelia Tavella építésziroda alakított át teljes körűen egy ötvenes években épült, majd egy emberöltő alatt teljesen lepusztult házat Korzika fővárosában, Ajaccióban. Mikor az építészek hozzákezdtek a renováláshoz, a Casa Santa Teresára keresztelt villát már javában benőtte a gaz, és évek óta üresen állt. Most viszont, hála a csapatnak, új életre kelt ez a villa, méghozzá olyan teraszos kilátással a Földközi-tengerre, amitől kiszaladt belőlünk pár apró sóhaj.

A négyszáz négyzetméteres épület a villákkal és luxusszállókkal pettyezett Route des Sanguinaires-en áll, ami a fővároshoz közeli egyik leggyönyörűbb parti szakasz a szigeten. A házban kibontottak nagyon sok falat, hogy a lehető legtágasabb legyen a nappali. A bútorozásban nagyon sok a szép mediterrán luxusnyaralókra jellemző elem, természetes és minőségi anyagok jellemzik az enteriőrt.

A szoba egyik oldalán fehér lábazat fut, L alakú padot alkot az étkezőben, melyeken csíkos, türkiz és „égett narancssárga” (az építészek kifejezése) párnák sorakoznak, amelyek merész kontrasztot adnak a fehér felületekkel. Ugyanezt az izgalmas dizájnkontrasztot erősítik a piros és őszibarack színű függőlámpák.

Hogy ne legyen beltér és kültér közt semmilyen határvonal, a fakeretes üvegajtók szinte láthatatlanul fordulnak el nyitott állapotban, az Ajaccio-öbölre a nappaliból is zavartalan a kilátás – a teraszról pedig aztán pláne ötcsillagos a panoráma.

Őszintén szólva, ha itt kerülnénk karanténba, lehet, hogy a zárfeloldások után sem nagyon moccannánk sehová, legfeljebb az bárszekrényhez egy finom italért…

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Thibaut Dini)

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom