Close
Szintet lép a magasélet ebben a bámulatos korzikai villában

Szintet lép a magasélet ebben a bámulatos korzikai villában

Megejtően szép nyaraló Korzikából.

Az Amelia Tavella építésziroda alakított át teljes körűen egy ötvenes években épült, majd egy emberöltő alatt teljesen lepusztult házat Korzika fővárosában, Ajaccióban. Mikor az építészek hozzákezdtek a renováláshoz, a Casa Santa Teresára keresztelt villát már javában benőtte a gaz, és évek óta üresen állt. Most viszont, hála a csapatnak, új életre kelt ez a villa, méghozzá olyan teraszos kilátással a Földközi-tengerre, amitől kiszaladt belőlünk pár apró sóhaj.

A négyszáz négyzetméteres épület a villákkal és luxusszállókkal pettyezett Route des Sanguinaires-en áll, ami a fővároshoz közeli egyik leggyönyörűbb parti szakasz a szigeten. A házban kibontottak nagyon sok falat, hogy a lehető legtágasabb legyen a nappali. A bútorozásban nagyon sok a szép mediterrán luxusnyaralókra jellemző elem, természetes és minőségi anyagok jellemzik az enteriőrt.

A szoba egyik oldalán fehér lábazat fut, L alakú padot alkot az étkezőben, melyeken csíkos, türkiz és „égett narancssárga” (az építészek kifejezése) párnák sorakoznak, amelyek merész kontrasztot adnak a fehér felületekkel. Ugyanezt az izgalmas dizájnkontrasztot erősítik a piros és őszibarack színű függőlámpák.

Hogy ne legyen beltér és kültér közt semmilyen határvonal, a fakeretes üvegajtók szinte láthatatlanul fordulnak el nyitott állapotban, az Ajaccio-öbölre a nappaliból is zavartalan a kilátás – a teraszról pedig aztán pláne ötcsillagos a panoráma.

Őszintén szólva, ha itt kerülnénk karanténba, lehet, hogy a zárfeloldások után sem nagyon moccannánk sehová, legfeljebb az bárszekrényhez egy finom italért…

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Thibaut Dini)

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom