Close
Háborítatlan békét kínál ez a japánkertes seattle-i villa

Háborítatlan békét kínál ez a japánkertes seattle-i villa

Amikor a ház ugyanolyan fontos, mint a kert.

Cédruspavilonokkal a kertjében épült meg a Washington-tó partján ez a gyönyörű otthon Seattle Washington Park részében. A Stuart Silk építésziroda által kivitelezett ház lejtős telekre épült, ahonnan csodás kilátás nyílik a vízre és a távoli Cascade-hegységre. A ház egy pár számára épült, akik nyugodt, harmonikus környezetre vágytak, és az elmúlt húsz évben számtalan növényt gyűjtöttek és gondoztak: a tulajdonosok kifejezett kérése volt, hogy a kert megalkotására ugyanolyan nagy figyelmet fordítsanak az építészek, mint magára a házra.

Az épületbe is igyekeztek a japánkerthez passzoló építészeti jegyeket belevinni, de nem túl didaktikusan: így a keleti stílus és az északnyugat-amerikai építészeti hagyományok különleges elegye lett a végeredmény.
A ház négy pavilonból áll, melyek körülölelik a kertet. Hogy ne legyen olyan sötét az épület, vékony acéloszlopokkal emelték meg a pavilonok tetejét, amitől kicsit olyanok, mintha a gravitációnak ellenállva lebegnének. A külső falakat cédrussal borították, hogy a kert földszíneit finoman vezesse át a házba.

Az északi oldalon található a garázs és a konyha, majd egy nappali és étkező, amely egy tóra néző teraszban végződik. A telek déli részén alakították ki a pár hálószobáját, vendégszobákat és egy otthoni irodát, egy kissé különálló pavilonban pedig egy műterem-stúdió, egy vendégszoba és egy edzőszoba kapott helyet.

A neutrális színek, kortárs enteriőrmegoldások és a természetesség dominál a terekben, tölgyfa, márvány és cédrus a legfőbb anyagok – ez utóbbi az esztétikum mellett a csodás akusztikáért is felel, így a ház még sok vendéggel is csendes. Mi tagadás, mi is szívesen elcsendesednénk egy ilyen kertben: már a képektől kisimul az ember lelke.

(Fotók: Aaron Leitz)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom