Close
Háborítatlan békét kínál ez a japánkertes seattle-i villa

Háborítatlan békét kínál ez a japánkertes seattle-i villa

Amikor a ház ugyanolyan fontos, mint a kert.

Cédruspavilonokkal a kertjében épült meg a Washington-tó partján ez a gyönyörű otthon Seattle Washington Park részében. A Stuart Silk építésziroda által kivitelezett ház lejtős telekre épült, ahonnan csodás kilátás nyílik a vízre és a távoli Cascade-hegységre. A ház egy pár számára épült, akik nyugodt, harmonikus környezetre vágytak, és az elmúlt húsz évben számtalan növényt gyűjtöttek és gondoztak: a tulajdonosok kifejezett kérése volt, hogy a kert megalkotására ugyanolyan nagy figyelmet fordítsanak az építészek, mint magára a házra.

Az épületbe is igyekeztek a japánkerthez passzoló építészeti jegyeket belevinni, de nem túl didaktikusan: így a keleti stílus és az északnyugat-amerikai építészeti hagyományok különleges elegye lett a végeredmény.
A ház négy pavilonból áll, melyek körülölelik a kertet. Hogy ne legyen olyan sötét az épület, vékony acéloszlopokkal emelték meg a pavilonok tetejét, amitől kicsit olyanok, mintha a gravitációnak ellenállva lebegnének. A külső falakat cédrussal borították, hogy a kert földszíneit finoman vezesse át a házba.

Az északi oldalon található a garázs és a konyha, majd egy nappali és étkező, amely egy tóra néző teraszban végződik. A telek déli részén alakították ki a pár hálószobáját, vendégszobákat és egy otthoni irodát, egy kissé különálló pavilonban pedig egy műterem-stúdió, egy vendégszoba és egy edzőszoba kapott helyet.

A neutrális színek, kortárs enteriőrmegoldások és a természetesség dominál a terekben, tölgyfa, márvány és cédrus a legfőbb anyagok – ez utóbbi az esztétikum mellett a csodás akusztikáért is felel, így a ház még sok vendéggel is csendes. Mi tagadás, mi is szívesen elcsendesednénk egy ilyen kertben: már a képektől kisimul az ember lelke.

(Fotók: Aaron Leitz)

építészet | cascade-hegység | japánkert | seattle | washington

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram