Close
Háborítatlan békét kínál ez a japánkertes seattle-i villa

Háborítatlan békét kínál ez a japánkertes seattle-i villa

Amikor a ház ugyanolyan fontos, mint a kert.

Cédruspavilonokkal a kertjében épült meg a Washington-tó partján ez a gyönyörű otthon Seattle Washington Park részében. A Stuart Silk építésziroda által kivitelezett ház lejtős telekre épült, ahonnan csodás kilátás nyílik a vízre és a távoli Cascade-hegységre. A ház egy pár számára épült, akik nyugodt, harmonikus környezetre vágytak, és az elmúlt húsz évben számtalan növényt gyűjtöttek és gondoztak: a tulajdonosok kifejezett kérése volt, hogy a kert megalkotására ugyanolyan nagy figyelmet fordítsanak az építészek, mint magára a házra.

Az épületbe is igyekeztek a japánkerthez passzoló építészeti jegyeket belevinni, de nem túl didaktikusan: így a keleti stílus és az északnyugat-amerikai építészeti hagyományok különleges elegye lett a végeredmény.
A ház négy pavilonból áll, melyek körülölelik a kertet. Hogy ne legyen olyan sötét az épület, vékony acéloszlopokkal emelték meg a pavilonok tetejét, amitől kicsit olyanok, mintha a gravitációnak ellenállva lebegnének. A külső falakat cédrussal borították, hogy a kert földszíneit finoman vezesse át a házba.

Az északi oldalon található a garázs és a konyha, majd egy nappali és étkező, amely egy tóra néző teraszban végződik. A telek déli részén alakították ki a pár hálószobáját, vendégszobákat és egy otthoni irodát, egy kissé különálló pavilonban pedig egy műterem-stúdió, egy vendégszoba és egy edzőszoba kapott helyet.

A neutrális színek, kortárs enteriőrmegoldások és a természetesség dominál a terekben, tölgyfa, márvány és cédrus a legfőbb anyagok – ez utóbbi az esztétikum mellett a csodás akusztikáért is felel, így a ház még sok vendéggel is csendes. Mi tagadás, mi is szívesen elcsendesednénk egy ilyen kertben: már a képektől kisimul az ember lelke.

(Fotók: Aaron Leitz)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom