Close
Ezt a kedves kőszegi kabinházat méltatja az egyik legnagyobb építészportál

Ezt a kedves kőszegi kabinházat méltatja az egyik legnagyobb építészportál

A modern és természettel egybeolvadó magyar kabinra a Dezeen figyelt fel.

A Béres Építésziroda tervezte Kőszeg közelében, az Alpokalja erdőben ezt a negyven négyzetméteres házikót. A Mohás Kabin névre keresztelt erdei nyaraló az építészek szerint apró, de nagyon komfortos, az építéskor pedig tiszteletben tartották a környezetet is.

A házat tartó cölöpöket is úgy építették, hogy a házikó körül lévő fák gyökereit megóvják, és ne károsítsák kiásással vagy visszatöltéssel a természetet.

Az erdőbe rejtett kabin szürke külseje szándékos kontrasztban áll a meleg és otthonos belsővel. Negyven négyzetméteres, apró mérete ellenére három szoba alkotja a házat; egy nappali és konyha, egy fürdő és egy háló. A szobákat az egyik falon végigfutó polcsor köti össze, a konyhában és a hálóban a faburkolat pedig világos és meleg érzetet kelt.

Gratulálunk a projekthez, szívesen nyaralnánk ott egy őszi hétvégét!

(Fotók: Bujnovszky Tamás)

alpokalja | kőszeg | nagy sztori | ház | dezeen

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram