Close
A francia éttermekben kötelező a maszkviselés, ha a vendég feláll az asztaltól

A francia éttermekben kötelező a maszkviselés, ha a vendég feláll az asztaltól

Az országban augusztus elsejétől minden nyilvános zárt helyen maszkot kell viselni a koronavírus-járvány második hullámának megelőzésére.

“Vannak arra utaló jelek, hogy a járvány mégiscsak egy kicsit újra megindult, ezért meg kell előznünk, és fel kell készülnünk a második hullámra – mondta Emmanuel Macron köztársasági elnök a francia forradalom kitörésének évfordulóján tartott nemzeti ünnepen adott hagyományos élő televíziós interjúban. Készen állunk (a második hullámra), elegendő készlet és utánpótlás is rendelkezésre áll, és a gyakorlatban is megszervezetünk mindent, ami lehetővé teszi, hogy szembenézzünk a járvány megugrásával, ha megtörténne” – tette hozzá.

Az államfő emlékeztetett arra, hogy a tömegközlekedési járműveken kötelező a maszkviselés, és az szerinte “jól működik”, más nyilvános helyeken viszont “akadozó” a maszkviselés, ezért tartja szükségesnek központilag “megszervezni a dolgokat”.

Az éttermekben a dolgozóknak jelenleg kötelező a maszkviselés, a vendégeknek pedig érkezéskor és távozáskor, illetve akkor kell viselniük a maszkot, ha felállnak az asztaltól.

Az üzletekben viszont csak ajánlott az arc eltakarása, ahogy a munkahelyeken is a munkáltatók dönthetnek a szabályozásról.

Ez is érdekelhet:

(Forrás. MTI, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Immár három Sfinx őrzi az Operát – Bemutatkozik a Sfinx Gin & Wine Bar
Hét aranyszabály a tökéletes sült hal elkészítéséhez
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom