Close
A francia éttermekben kötelező a maszkviselés, ha a vendég feláll az asztaltól

A francia éttermekben kötelező a maszkviselés, ha a vendég feláll az asztaltól

Az országban augusztus elsejétől minden nyilvános zárt helyen maszkot kell viselni a koronavírus-járvány második hullámának megelőzésére.

“Vannak arra utaló jelek, hogy a járvány mégiscsak egy kicsit újra megindult, ezért meg kell előznünk, és fel kell készülnünk a második hullámra – mondta Emmanuel Macron köztársasági elnök a francia forradalom kitörésének évfordulóján tartott nemzeti ünnepen adott hagyományos élő televíziós interjúban. Készen állunk (a második hullámra), elegendő készlet és utánpótlás is rendelkezésre áll, és a gyakorlatban is megszervezetünk mindent, ami lehetővé teszi, hogy szembenézzünk a járvány megugrásával, ha megtörténne” – tette hozzá.

Az államfő emlékeztetett arra, hogy a tömegközlekedési járműveken kötelező a maszkviselés, és az szerinte “jól működik”, más nyilvános helyeken viszont “akadozó” a maszkviselés, ezért tartja szükségesnek központilag “megszervezni a dolgokat”.

Az éttermekben a dolgozóknak jelenleg kötelező a maszkviselés, a vendégeknek pedig érkezéskor és távozáskor, illetve akkor kell viselniük a maszkot, ha felállnak az asztaltól.

Az üzletekben viszont csak ajánlott az arc eltakarása, ahogy a munkahelyeken is a munkáltatók dönthetnek a szabályozásról.

Ez is érdekelhet:

(Forrás. MTI, fotók: Pixabay)

koronavírus | kötelező | étterem | maszk | járvány

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom