Close
A francia éttermekben kötelező a maszkviselés, ha a vendég feláll az asztaltól

A francia éttermekben kötelező a maszkviselés, ha a vendég feláll az asztaltól

Az országban augusztus elsejétől minden nyilvános zárt helyen maszkot kell viselni a koronavírus-járvány második hullámának megelőzésére.

“Vannak arra utaló jelek, hogy a járvány mégiscsak egy kicsit újra megindult, ezért meg kell előznünk, és fel kell készülnünk a második hullámra – mondta Emmanuel Macron köztársasági elnök a francia forradalom kitörésének évfordulóján tartott nemzeti ünnepen adott hagyományos élő televíziós interjúban. Készen állunk (a második hullámra), elegendő készlet és utánpótlás is rendelkezésre áll, és a gyakorlatban is megszervezetünk mindent, ami lehetővé teszi, hogy szembenézzünk a járvány megugrásával, ha megtörténne” – tette hozzá.

Az államfő emlékeztetett arra, hogy a tömegközlekedési járműveken kötelező a maszkviselés, és az szerinte “jól működik”, más nyilvános helyeken viszont “akadozó” a maszkviselés, ezért tartja szükségesnek központilag “megszervezni a dolgokat”.

Az éttermekben a dolgozóknak jelenleg kötelező a maszkviselés, a vendégeknek pedig érkezéskor és távozáskor, illetve akkor kell viselniük a maszkot, ha felállnak az asztaltól.

Az üzletekben viszont csak ajánlott az arc eltakarása, ahogy a munkahelyeken is a munkáltatók dönthetnek a szabályozásról.

Ez is érdekelhet:

(Forrás. MTI, fotók: Pixabay)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom