Close
Egyre megkerülhetetlenebb a Covid-igazolvány: a közösségi közlekedésnél is kötelezővé tették a szomszédban

Egyre megkerülhetetlenebb a Covid-igazolvány: a közösségi közlekedésnél is kötelezővé tették a szomszédban

Ukrajna megint szigorított. 

Az ukrán főváros, Kijev után most Kijev megyében is bevezetik, hogy csakis oltási igazolással vagy negatív teszttel lehet utazni a közösségi közlekedési eszközökön – hozták nyilvánosságra csütörtökön hírportálok a megye kormányzójának közlésére hivatkozva.

Vaszil Vologyin a Facebookon arról tájékoztatott, hogy a kormányzói hivatal válságstábja az előző napi rendkívüli ülésén hozta meg a döntést. A korlátozás szombattól lép életbe; Kijev városában elsőként vezették be ezt, amely november eleje óta most is érvényben van.

Szintén a korlátozó intézkedések vonatkoznak az országban a narancssárga besorolásba tartozó térségekre: csak azok látogathatják a mozikat, színházakat, múzeumokat, bevásárló- és szórakoztató-központokat, vendéglátóipari egységeket, piacokat, edzőtermeket és uszodákat, akik megkapták a védőoltás mindkét adagját, továbbá azok az oktatási intézmények működhetnek a szokásos módon, amelyekben az alkalmazottak száz százaléka teljesen védett.

Jó hír viszont, hogy jelenleg Kárpátalján javult a helyzet, a narancs kategóriából ismét a jelenlegi legenyhébb, sárgába sorolta át a megyét az egészségügyi minisztérium.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

ukrán | covid | koronavírus | védettségi | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram