Close
Rossz hír a Spanyolországba utazóknak: még sokáig nem felejthetik el a maszkot

Rossz hír a Spanyolországba utazóknak: még sokáig nem felejthetik el a maszkot

Vélhetően legalább 2022 tavaszáig kötelező lesz a maszk viselése  Spanyolországban – közölte az ország egészségügyi minisztere.

Carolina Darias  elmondta: “Apránként kell haladnunk. Van olyan jogszabályunk, amely lehetővé teszi, hogy szabadtéren, a másfél méteres távolságot megtartva nem kell viselni, és ezt fogjuk is alkalmazni”. A maszkok használata továbbra is feltétlenül szükséges, de nemcsak beltéren, hanem abban az esetben is, ha odakint a biztonságos távolság nem tartható.

Az egészségügyi miniszter egyelőre nem tudott pontos dátumot mondani, mikor enyhülnek az intézkedések, de figyelmeztetett, hogy a közelgő influenzaszezon “bonyolíthatja a forgatókönyvet”.

Jelenleg Spanyolországban kötelező az arcot elfedő maszk használata a hat éven felüliek számára minden zárt, nyilvános térben (pl. üzletek, éttermek, szállodák, kórházak); minden olyan zárt helyen, ahol nem azonos háztartásból származó emberek keverednek; szabadtéren abban az esetben, ha nem lehet betartani a megfelelő távolságot (pl. zsúfolt utcák, koncertek, nyilvános tüntetések); és minden tömegközlekedési eszközön, beleértve a repülőgépeket, vonatokat, villamosokat, buszokat és metrókat, továbbá az állomást, peront és repülőteret.

A maszkviselésre vonatkozó konkrét szabályok régiónként eltérőek lehetnek.

Spanyolország visszavár, ezek a helyek pedig közvetlen járattal könnyedén elérhetőek a magyar fővárosból – ajánlja a Budapest Airport.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

tavasz | kötelező | maszk | spanyolország | 2022

FOLYTASD EZZEL

Így fogsz utazni jövőre

Az infláció ellenére ismét csúcsra jár a bevásárlóturizmus Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram