Close
Rossz hír a Spanyolországba utazóknak: még sokáig nem felejthetik el a maszkot

Rossz hír a Spanyolországba utazóknak: még sokáig nem felejthetik el a maszkot

Vélhetően legalább 2022 tavaszáig kötelező lesz a maszk viselése  Spanyolországban – közölte az ország egészségügyi minisztere.

Carolina Darias  elmondta: “Apránként kell haladnunk. Van olyan jogszabályunk, amely lehetővé teszi, hogy szabadtéren, a másfél méteres távolságot megtartva nem kell viselni, és ezt fogjuk is alkalmazni”. A maszkok használata továbbra is feltétlenül szükséges, de nemcsak beltéren, hanem abban az esetben is, ha odakint a biztonságos távolság nem tartható.

Az egészségügyi miniszter egyelőre nem tudott pontos dátumot mondani, mikor enyhülnek az intézkedések, de figyelmeztetett, hogy a közelgő influenzaszezon “bonyolíthatja a forgatókönyvet”.

Jelenleg Spanyolországban kötelező az arcot elfedő maszk használata a hat éven felüliek számára minden zárt, nyilvános térben (pl. üzletek, éttermek, szállodák, kórházak); minden olyan zárt helyen, ahol nem azonos háztartásból származó emberek keverednek; szabadtéren abban az esetben, ha nem lehet betartani a megfelelő távolságot (pl. zsúfolt utcák, koncertek, nyilvános tüntetések); és minden tömegközlekedési eszközön, beleértve a repülőgépeket, vonatokat, villamosokat, buszokat és metrókat, továbbá az állomást, peront és repülőteret.

A maszkviselésre vonatkozó konkrét szabályok régiónként eltérőek lehetnek.

Spanyolország visszavár, ezek a helyek pedig közvetlen járattal könnyedén elérhetőek a magyar fővárosból – ajánlja a Budapest Airport.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom