Close
Ezzel az egyetlen meglepő hozzávalóval lesz minden eddiginél tökéletesebb a krumplipüré

Ezzel az egyetlen meglepő hozzávalóval lesz minden eddiginél tökéletesebb a krumplipüré

A krumplipüré az egyik legklasszikusabb köret, amelyet szinte mindenki szeret. Bár mindenkinek megvan a maga kedvenc elkészítési módja, mindig találkozhatunk meghökkentő, különleges szokásokkal is.

Sokan azt vallják, hogy a tökéletes krumplipüré titka a megfelelő burgonya kiválasztása, más úgy véli, nem mindegy, hogy milyen technikával pürésítjük az ételt. Sokan úgy gondolják, hogy a titok a vaj és a tejszín egyensúlyában rejlik, míg mások sült fokhagymára vagy éppen a tejföl hozzáadására esküsznek. És akkor itt van a legújabb őrület, a majonéz, ami a köret állagát hivatott javítani, különösen akkor, ha egy-két megmaradt adagot tálalnánk újra.

A szakértők szerint a majonéz extra simaságot ad a burgonyapürének, ugyanakkor egyáltalán nem fog kiérződni az ételből.

Ennek segítségével az újramelegítés igazán gyerekjáték lesz.

Justin Chapple, a Francia Kulináris Intézet szakértője, a Mad Genius című műsor házigazdája egy YouTube-videóban magyarázta el az okokat.

A vaj a burgonyapürében a hűtőbe kerülve megszilárdul, így megváltozik a köret állaga. A majonéz azonban hűtve tartósabb konzisztenciát mutat, így közvetlenül a hűtőszekrényből kivéve is puha, selymes textúrát tapasztalhatunk. Így nemcsak leegyszerűsíthetjük az újramelegítést, hanem csökkenthetjük annak a kockázatát is, hogy a burgonyapüré kiszáradjon.

A szakértő szerint érdemes kísérletezni a majonézzel, hogy elérjük a tökéletes állagot és ízt, hiszen az eltérő burgonyafajtákhoz különböző mennyiségre lehet szükség belőle.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

konyhai trükk | tipp | konyhai praktika | krumpli | krumplipüré

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram