Close
Meríts egy utolsót a nyárból ezzel a három harminc perces kukoricás étellel

Meríts egy utolsót a nyárból ezzel a három harminc perces kukoricás étellel

A kukorica az egyik legsokoldalúbb szezonális alapanyag, ami minden alkalommal a nyarat juttatja az eszünkbe. A csemegekukorica tényleg változatosan felhasználható, hiszen remek leveshez, salátába és vegetariánus főétel összetevőjeként is megállja a helyét.

A nyár utolsó napjaiban maxoljuk ki a kukorica-szezont három olyan zseniális étellel, ami harminc perc alatt elkészíthető!

Klasszikus kukoricaleves

Hozzávalók:

  • 6 szelet bacon kis csíkokra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 30 dekagramm burgonya apró kockákra vágva
  • 1 liter alaplé
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 csészényi frissen főtt kukorica
  • 1 deci tejszín
  • 10 dekagramm cheddar
  • só, bors
  • 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma a díszítéshez

Elkészítése:

Első lépés: Egy nagy fazékban közepes lángon ropogósra sütjük a bacont, majd egy tányérra tesszük és félrerakjuk. A bacon zsírjában üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük az alaplével és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

Második lépés: A lisztet elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel, behabarjuk vele a levest, majd hozzáadjuk a kukoricát, a reszelt cheddar sajtot és a bacont is. 2-3 perc alatt a sajt elolvad, ekkor levesszük a tűzről. Apróra vágott metélőhagymát hintünk rá tálaláskor.

Grillezett kukorica saláta

Hozzávalók:

  • 4 cső kukorica grillezve, feldarabolva
  • 1 nagy marék pirított dió vagy pisztácia
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1 kis csészényi reszelt parmezán
  • ½ lime leve
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 zacskó rukkola
  • pár szem koktélparadicsom kettévágva
  • só, bors

Elkészítése:

Első lépés: A kukoricát grillen vagy sütőben megsütjük.

Második lépés: A kukoricaszemeket egy éles késsel levágjuk a csutkáról és egy nagy tálba tesszük. A pirított olajos magvakat kissé összezúzzuk, a bazsalikomleveleket széttépkedjük.

Harmadik lépés: Minden további hozzávalót a tálba tesszük, alaposan elkeverjük és ízlésünk szerint savanyítjuk a lime levével. Sózzuk, borsozzuk, ha szükségesnek érezzük. Frissen fogyasztjuk.

Kukoricás cukkini tócsni

  • 45 dekagramm cukkini lereszelve
  • 1 cső kukorica
  • 1 kis fej vöröshagyma felkockázva
  • 2 tojás elkeverve
  • só, bors, fokhagyma, frissen aprított petrezselyem
  • 1/2 csészényi parmezán
  • 3/4 csészényi liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Első lépés: A lereszelt cukkinit megsózzuk, picit pihentetjük, a levét kinyomkodjuk.

Második lépés: Egy tálban összekeverjük a kinyomkodott cukkinit a kukoricaszemekkel, a felaprított vöröshagymával, a tojással. Ízlésünk szerint fűszerezzük, majd hozzákeverjük a lisztet és a parmezánt.

Harmadik lépés: Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk. Kanállal merítünk a cukkinis masszából és a forró olajra tesszük. Kissé lelapítjuk és aranybarnára sütjük oldalanként 2-3 perc alatt.

Negyedik lépés: Frissen fogyasztjuk, fűszeres görög joghurtos mártogatóssal tálaljuk.

(Fotók: Getty Images)

kukorica | vegetariánus étel | nagy sztori | saláta | leves

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram