Meríts egy utolsót a nyárból ezzel a három harminc perces kukoricás étellel

A kukorica az egyik legsokoldalúbb szezonális alapanyag, ami minden alkalommal a nyarat juttatja az eszünkbe. A csemegekukorica tényleg változatosan felhasználható, hiszen remek leveshez, salátába és vegetariánus főétel összetevőjeként is megállja a helyét.

A nyár utolsó napjaiban maxoljuk ki a kukorica-szezont három olyan zseniális étellel, ami harminc perc alatt elkészíthető!

Klasszikus kukoricaleves

Hozzávalók:

  • 6 szelet bacon kis csíkokra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 30 dekagramm burgonya apró kockákra vágva
  • 1 liter alaplé
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 csészényi frissen főtt kukorica
  • 1 deci tejszín
  • 10 dekagramm cheddar
  • só, bors
  • 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma a díszítéshez

Elkészítése:

Első lépés: Egy nagy fazékban közepes lángon ropogósra sütjük a bacont, majd egy tányérra tesszük és félrerakjuk. A bacon zsírjában üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük az alaplével és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

Második lépés: A lisztet elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel, behabarjuk vele a levest, majd hozzáadjuk a kukoricát, a reszelt cheddar sajtot és a bacont is. 2-3 perc alatt a sajt elolvad, ekkor levesszük a tűzről. Apróra vágott metélőhagymát hintünk rá tálaláskor.

Grillezett kukorica saláta

Hozzávalók:

  • 4 cső kukorica grillezve, feldarabolva
  • 1 nagy marék pirított dió vagy pisztácia
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1 kis csészényi reszelt parmezán
  • ½ lime leve
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 zacskó rukkola
  • pár szem koktélparadicsom kettévágva
  • só, bors

Elkészítése:

Első lépés: A kukoricát grillen vagy sütőben megsütjük.

Második lépés: A kukoricaszemeket egy éles késsel levágjuk a csutkáról és egy nagy tálba tesszük. A pirított olajos magvakat kissé összezúzzuk, a bazsalikomleveleket széttépkedjük.

Harmadik lépés: Minden további hozzávalót a tálba tesszük, alaposan elkeverjük és ízlésünk szerint savanyítjuk a lime levével. Sózzuk, borsozzuk, ha szükségesnek érezzük. Frissen fogyasztjuk.

Kukoricás cukkini tócsni

  • 45 dekagramm cukkini lereszelve
  • 1 cső kukorica
  • 1 kis fej vöröshagyma felkockázva
  • 2 tojás elkeverve
  • só, bors, fokhagyma, frissen aprított petrezselyem
  • 1/2 csészényi parmezán
  • 3/4 csészényi liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Első lépés: A lereszelt cukkinit megsózzuk, picit pihentetjük, a levét kinyomkodjuk.

Második lépés: Egy tálban összekeverjük a kinyomkodott cukkinit a kukoricaszemekkel, a felaprított vöröshagymával, a tojással. Ízlésünk szerint fűszerezzük, majd hozzákeverjük a lisztet és a parmezánt.

Harmadik lépés: Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk. Kanállal merítünk a cukkinis masszából és a forró olajra tesszük. Kissé lelapítjuk és aranybarnára sütjük oldalanként 2-3 perc alatt.

Negyedik lépés: Frissen fogyasztjuk, fűszeres görög joghurtos mártogatóssal tálaljuk.

(Fotók: Getty Images)

vegetariánus étel | saláta | kukorica | nagy sztori | leves

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom