Close
Ezek a magyarok kedvenc külföldi úti céljai az őszi szünetben

Ezek a magyarok kedvenc külföldi úti céljai az őszi szünetben

Ha külföldi utazásról van szó, akkor a magyarok kedvencei ebben a szezonban a városi úti célok, például Milánó vagy Berlin, aki melegebbre vágyik, Máltára, Tenerifére vagy Tel-Avivba utazik – mutatják ki a Kiwi.com utazástechnológiai vállalat friss foglalási adatai.

Az ősz beköszöntével és a napi rutinhoz való visszatéréssel a nyári vakációnkra alig emlékszünk már, a szeptemberi iskolakezdés is sokunk energiáit felőrölte.

Szerencsére máris itt az őszi szünet és az egyetlen őszi hosszú hétvége, amikor a hideg évszak előtt még plusz élményeket gyűjthetünk, és pár napra akár a nyarat is visszahozhatjuk.

A Kiwi.com belepillantott a foglalásaiba, és megtudta, a magyarok hová utaznak október végén. Az adatok azt mutatják, hogy szeptember és november között a magyarok szívesebben tartózkodnak otthonuk közelében, Európában. A járvány e tekintetben nem változtatta meg az utazási szokásokat, már 2019 őszén sem volt a top húsz leggyakrabban foglalt úti cél között tengerentúli helyszín. 

Aktív pihenés ősszel: a városi felfedezőtúrákat favorizáljuk

Egyes úti célok örök favoritok, és az adatokból egyértelműen látszik, hogy ez az időszak inkább a városi felfedezőtúráknak kedvez. London és Berlin már a pandémia előtt is kedveltek volt az őszi utazók körében, Moszkva is minden évben a top ötben található, idén azonban Milánó az abszolút kedvenc.

De ha mégis tenger, akkor sem megyünk túl messzire

Nincs is jobb hely a nyár meghosszabbítására, mint egy pár nap a tengerparton. És hogy milyen fürdőzésre is alkalmas helyszíneket választanak a magyarok október végén?

A Maldív-szigetek, Mexikó vagy Thaiföld nincsenek a legkedveltebb úti célok között ebben az időszakban. Honfitársaink sokkal inkább választanak ilyenkor olyan helyszíneket, amelyeket könnyen, gyorsan elérnek, de még kellemes a hőmérséklet és gyönyörű a táj is. Ezek idén ősszel Málta, Tenerife és Tel-Aviv.

A legtöbben Moszkvára, Párizsra és Szentpétervárra klikkeltek

És milyen helyekre keresünk rá ebben az időszakban leggyakrabban? Moszkva, Párizs és Szentpétervár valószínűleg kulturálisan vonzóak, idén ősszel ezeket az úti célokat csekkoltuk legtöbben. Ilyentájt azonban már hiányzik a napsütés és a kellemes langyos hőmérséklet is. Ezekbe a mediterrán városokba is szívesen utaztunk volna: Madrid, Athén, Lisszabon, Málaga vagy akár Isztambul is sokakat érdekel, és Tel-Aviv mellett a második Európán kívüli úti célként feltűnik a listán Dubaj is.

Akár hatezer forintért is repülhetünk

Azoknak az utazóknak, akik hihetetlenül olcsó jegyekhez szeretnének hozzájutni, a Kiwi.com készített egy speciális eszközt Deals (ajánlatok) néven. Az innovatív algoritmus kedvezményes repülőjegyárakat keres a felhasználó otthoni repülőteréről, és km/ár számítás alapján listázza a találatokat. Például novemberben Budapestről Berlinbe akár 6025 forintért lehet foglalni vagy Budapestről Rómába akár 6302 forintért.

“A szűkebb pénztárcájú utazók az eszköz segítségével láthatják, a pénzükért meddig juthatnak. A Kiwi.com algoritmusnak köszönhetően a Kiwi.com Ajánlatok oldalán megtalálják a legjobb árú opciókat, és kiválaszthatják, hová utazhatnak legközelebb” – mondja Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com customer experience igazgatója.

kiwi | milánók | utazás | málta | Európa

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram