Close
Egy kihűlt vulkán tövében találjuk a közösségépítés iskolapéldáját

Egy kihűlt vulkán tövében találjuk a közösségépítés iskolapéldáját

Hatvanas évekbeli mikrobuszok, úszómedence, összekapcsolható terek, és húszméterenként valamilyen közösségi objektum. Ki mondta, hogy Ázsiában nem lehet kempingezni?

Kihűlt vulkán a Balaton-felvidéken is van, de most egy sokkal távolabbi vidékre tévedtünk. A helyszín Dél-Korea, Csedzsu tartomány, és a közösségépítésnek és outdoor tevékenységeknek szentelt Around Follie kemping.

A tervező Z_Lab nem kispályázott: a több mint 15 ezer m²-nyi lakóépületet értelemszerűen még sokkal szélesebb park öleli körül, a szabadban pedig

húszméterenként készítettek valamilyen, a közösséget szolgáló objektumot.

Összesen hét ház és három lakóbusz adja az alapot, a számos kisebb közösségi hely mellett viszont van egy központi, az A.Ground, BBQ bárral, kávézóval, shoppal.

A Follie Parkban fesztiválokat is rendezhetnek, a csendesebb napokon pedig egy úszómedencében lazíthat, sportolhat a publikum.

Anyaghasználatban, formavilágban és színválasztásban a lehető legjobban alkalmazkodott az eredeti környezethez a Z_Lab, amely odakint viszont mindent flexibilisre tervezett: a kunyhók teraszai összekapcsolhatóak, a street foodot hatvanas évekbeli mikrobuszok szállítják.

De nemcsak házak és lakóbuszok vannak, sátorhely is jut a vendégeknek. A legfontosabb viszont, hogy az Around Follie már most is népszerű, és fellendítheti a Dél-Koreában inkább csak vegetáló kempingkultúrát. A sikerét az is jelzi, hogy tavaly megnyerte az egyik legfontosabb koreai dizájndíjat.

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom