Egy kihűlt vulkán tövében találjuk a közösségépítés iskolapéldáját

Hatvanas évekbeli mikrobuszok, úszómedence, összekapcsolható terek, és húszméterenként valamilyen közösségi objektum. Ki mondta, hogy Ázsiában nem lehet kempingezni?

Kihűlt vulkán a Balaton-felvidéken is van, de most egy sokkal távolabbi vidékre tévedtünk. A helyszín Dél-Korea, Csedzsu tartomány, és a közösségépítésnek és outdoor tevékenységeknek szentelt Around Follie kemping.

A tervező Z_Lab nem kispályázott: a több mint 15 ezer m²-nyi lakóépületet értelemszerűen még sokkal szélesebb park öleli körül, a szabadban pedig

húszméterenként készítettek valamilyen, a közösséget szolgáló objektumot.

Összesen hét ház és három lakóbusz adja az alapot, a számos kisebb közösségi hely mellett viszont van egy központi, az A.Ground, BBQ bárral, kávézóval, shoppal.

A Follie Parkban fesztiválokat is rendezhetnek, a csendesebb napokon pedig egy úszómedencében lazíthat, sportolhat a publikum.

Anyaghasználatban, formavilágban és színválasztásban a lehető legjobban alkalmazkodott az eredeti környezethez a Z_Lab, amely odakint viszont mindent flexibilisre tervezett: a kunyhók teraszai összekapcsolhatóak, a street foodot hatvanas évekbeli mikrobuszok szállítják.

De nemcsak házak és lakóbuszok vannak, sátorhely is jut a vendégeknek. A legfontosabb viszont, hogy az Around Follie már most is népszerű, és fellendítheti a Dél-Koreában inkább csak vegetáló kempingkultúrát. A sikerét az is jelzi, hogy tavaly megnyerte az egyik legfontosabb koreai dizájndíjat.

otthon | szabadidő | dél-korea | lifestyle | lakás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom