Close
Egy kihűlt vulkán tövében találjuk a közösségépítés iskolapéldáját

Egy kihűlt vulkán tövében találjuk a közösségépítés iskolapéldáját

Hatvanas évekbeli mikrobuszok, úszómedence, összekapcsolható terek, és húszméterenként valamilyen közösségi objektum. Ki mondta, hogy Ázsiában nem lehet kempingezni?

Kihűlt vulkán a Balaton-felvidéken is van, de most egy sokkal távolabbi vidékre tévedtünk. A helyszín Dél-Korea, Csedzsu tartomány, és a közösségépítésnek és outdoor tevékenységeknek szentelt Around Follie kemping.

A tervező Z_Lab nem kispályázott: a több mint 15 ezer m²-nyi lakóépületet értelemszerűen még sokkal szélesebb park öleli körül, a szabadban pedig

húszméterenként készítettek valamilyen, a közösséget szolgáló objektumot.

Összesen hét ház és három lakóbusz adja az alapot, a számos kisebb közösségi hely mellett viszont van egy központi, az A.Ground, BBQ bárral, kávézóval, shoppal.

A Follie Parkban fesztiválokat is rendezhetnek, a csendesebb napokon pedig egy úszómedencében lazíthat, sportolhat a publikum.

Anyaghasználatban, formavilágban és színválasztásban a lehető legjobban alkalmazkodott az eredeti környezethez a Z_Lab, amely odakint viszont mindent flexibilisre tervezett: a kunyhók teraszai összekapcsolhatóak, a street foodot hatvanas évekbeli mikrobuszok szállítják.

De nemcsak házak és lakóbuszok vannak, sátorhely is jut a vendégeknek. A legfontosabb viszont, hogy az Around Follie már most is népszerű, és fellendítheti a Dél-Koreában inkább csak vegetáló kempingkultúrát. A sikerét az is jelzi, hogy tavaly megnyerte az egyik legfontosabb koreai dizájndíjat.

lakás | otthon | dél-korea | lifestyle | szabadidő

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram