Close
Egy kihűlt vulkán tövében találjuk a közösségépítés iskolapéldáját

Egy kihűlt vulkán tövében találjuk a közösségépítés iskolapéldáját

Hatvanas évekbeli mikrobuszok, úszómedence, összekapcsolható terek, és húszméterenként valamilyen közösségi objektum. Ki mondta, hogy Ázsiában nem lehet kempingezni?

Kihűlt vulkán a Balaton-felvidéken is van, de most egy sokkal távolabbi vidékre tévedtünk. A helyszín Dél-Korea, Csedzsu tartomány, és a közösségépítésnek és outdoor tevékenységeknek szentelt Around Follie kemping.

A tervező Z_Lab nem kispályázott: a több mint 15 ezer m²-nyi lakóépületet értelemszerűen még sokkal szélesebb park öleli körül, a szabadban pedig

húszméterenként készítettek valamilyen, a közösséget szolgáló objektumot.

Összesen hét ház és három lakóbusz adja az alapot, a számos kisebb közösségi hely mellett viszont van egy központi, az A.Ground, BBQ bárral, kávézóval, shoppal.

A Follie Parkban fesztiválokat is rendezhetnek, a csendesebb napokon pedig egy úszómedencében lazíthat, sportolhat a publikum.

Anyaghasználatban, formavilágban és színválasztásban a lehető legjobban alkalmazkodott az eredeti környezethez a Z_Lab, amely odakint viszont mindent flexibilisre tervezett: a kunyhók teraszai összekapcsolhatóak, a street foodot hatvanas évekbeli mikrobuszok szállítják.

De nemcsak házak és lakóbuszok vannak, sátorhely is jut a vendégeknek. A legfontosabb viszont, hogy az Around Follie már most is népszerű, és fellendítheti a Dél-Koreában inkább csak vegetáló kempingkultúrát. A sikerét az is jelzi, hogy tavaly megnyerte az egyik legfontosabb koreai dizájndíjat.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom