Close
Lakberendezési tippek a nagy méretű szőnyegek elhelyezéséhez

Lakberendezési tippek a nagy méretű szőnyegek elhelyezéséhez

Vannak olyan helyiségek a lakásban, ahova érdemes a nagy méretű szőnyegek kínálatából választani. Elsősorban a nappali kívánja meg a terjedelmesebb méreteket, de a hálószoba és a gyerekszoba is szóba jöhet, ugyanis ezekben töltjük a legtöbb időt.

Melegséget sugárzó és mutatós darabokat érdemes választanunk a legkiválóbb összhatás érdekében, de fontos figyelembe venni praktikussági szempontokat is. Mindenképpen a lakás stílusához illő és az otthonosság érzetét fokozó nagy méretű szőnyeg vásárlása javasolt.

A Szőnyeg textil webáruház minőségi kínálatában számos nagy méretű szőnyeg közül választhatsz, különböző stílusok darabjait vásárolhatod meg kedvező áron.

Milyen esetben ajánlott a nagy méretű szőnyeg?

A nagy méretű szőnyeg egységes kinézetet nyújt a helyiség számára, ahol elhelyezzük, illetve kényelmet is biztosít a szobában járás közben. Nem kell egyik szőnyegről átlépkednünk a másikra, kockáztatva, hogy megbotlunk és elesünk.

Lakberendezési szempontból abban van jelentősége, hogy általa hangsúlyosabb kiegészítők is helyet kaphatnak a szobában. Egyszerűbb a takarításuk is, mint a sok picinek, mert kevesebb hajolgatással és emelgetéssel jár a munka.

Méretre vágott szőnyeget akkor érdemes venni, ha faltól falig szeretnénk borítani vele a padlózatot, ellenkező esetben az előre gyártott szőnyeg is tökéletesen megfelelő. Fontos, hogy a már meglévő bútorainkhoz válasszunk szőnyeget és ne fordítva, mert az nagyon körülményes esemény lehet.

Elhelyezés a nappaliban

A divatos amerikai konyhás nappalikban térelválasztó elemként is működik egy jól elhelyezett nagy méretű szőnyeg. Kifejezetten előnyös, ha a kanapé és a dohányzóasztal alá kerül és egységbe rendezi az ülőbútorokat.

Alapszabály, hogy a szőnyeg legyen legalább akkora, hogy az ülőalkalmatosságok mellső lábai elférjenek rajta. Vannak, akik úgy tartják, hogy a legideálisabb, ha az összes láb a szőnyegen tartózkodhat.

A mi lábainknak is sokkal kényelmesebb érzés a hideg kő helyett a puha, meleg szőnyeggel érintkezni.

Amennyiben két kanapé van a nappalinkban egymással szemben, akkor a szőnyeg szélének mindkettőtől egyenlő távolságra kell lennie.

Nagy méretű szőnyeg az étkezőben, a hálószobában és a gyerekszobában

A konyha étkező részében elhelyezett nagy méretű szőnyeg szerepe szintén a határvonal meghúzásában van. Komfortosan úgy tehetjük ezt meg, hogy a székeket kihúzva azok mindegyik lába a szőnyegen legyen.

A hálószobában is érvényes a szabály, hogy az ágy szélei és a szőnyeg széle között hagyjunk 60 cm távolságot. Ebben a helyiségben a pihe-puha shaggy szőnyeg a legtökéletesebb és otthonos darab.

A gyerekszobában elhelyezett nagy méretű szőnyeg legyen könnyen tisztítható, ezért inkább a rövidebb szálúak javasoltak. A kicsik kényelmének és biztonságának érdekében ez a szőnyeg nagyjából mindig a gyerektalpak alatt legyen, ami főleg az ágy mellett a legfontosabb.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram