Close
Vidd haza a legszebb, érzelmi utazásra hívó kortárs hazai műalkotásokat egy különleges aukción!

Vidd haza a legszebb, érzelmi utazásra hívó kortárs hazai műalkotásokat egy különleges aukción!

A Magyar Horizontok: Best of Best egy olyan, a hagyományos aukción túlmutató érzelmi utazás, ahol a megvásárolt műalkotással nem csupán az otthonod lesz színesebb, hanem érzelmileg is garantáltan gazdagabb leszel.

Egy különleges utazásra hív a LAVOR művészeti szalon által meghirdetett Magyar Horizontok online aukciója, ahol Magyarország legkiemelkedőbb és legígéretesebb kortárs művészei mutatkoznak be most először egy átfogó, több mint száz alkotásból álló válogatás keretében.

A Magyar Horizontok nem csak egy aukció, inkább egy olyan érzelmi utazás, ahol minden műalkotás egy-egy történetet és mélyebb jelentést hordoz magában.

Olyan egyedülálló műtárgyak ezek, melyek nemcsak az otthonunk részeivé válhatnak, hanem a mindennapjainkat színesebbé és estéinket – legyen az elmerült olvasás vagy éjszakába nyúlóan világmegváltó beszélgetés a barátaiddal – elmélyültebbé teszik.

Balra: Németh Ábel: Plant with kőbányai, 2023, jobbra: KristofLab: Wrong Data Tower Bratislava B, 2023

A LAVOR alapítói nem hagyományos kurátorok, hanem szenvedéllyel támogatják, ünneplik és hirdetik a művészetet. Az általuk kiválasztott művek sorrendje nem véletlen: az alkotásokon keresztül megelevenedik a kortárs magyar életérzés.

A Magyar Horizontok: Best of Best online aukciója november 24-én 19 óráig tart, és a licitálás az AxioArt oldalán elérhető, ahol regisztráció után belevetheted magad a több mint száz alkotásból álló gyűjteménybe.

Kemény György: Rubens kép egyenesei, 2019

Az aukció keretében számos kiemelkedő alkotóval találkozhatunk, akik ikonikus alakjai a kortárs magyar művészetnek. Olyan neves művészek munkáit is megvásárolhatjuk, mint Kemény György, aki a 60-as évek pop art kulcsfontosságú alkotásait hozta létre és számos nemzetközi díjat nyert műveivel.

Az aukción Váli Dezső műveivel is gazdagabbá tehetjük magunkat; ő ma az egyik legkeresettebb kortárs alkotó, művei rendszeres szereplői a hazai aukcióknak. Képeit hosszan, gyakran évekig érleli, és rendszeresen katalogizálja, melyet érdemes a deske.hu-n követni. Palotai Gábor, a svéd-magyar tervező, művész és grafikus kiemelkedő művészeti teljesítményt nyújtott az évek során, többszörös Red Dot Design-nyertes és ő tervezte a 2019-es Velencei Biennálé Magyar Pavilonjának arculatát és nyitóelemét is. Hegedűs 2 László multimediális művész, munkássága létezésünk legfontosabb aspektusait érinti – az idő múlását, az örökkévalóságot és az emlékezést.

Váli Dezső (1942): Műterem estefelé – A/2023/40, 2023
Hegedűs 2 László: A növény is nő, 2018/2021

A résztvevő művészek között továbbá olyan neves alkotók találhatók, mint Kiss László Dezső, Soós Tamás, Szotyory László, Tóth Csaba, Koroknai Zsolt, Somody Péter, Vedres Ági, Gál András, Sipos Barbara, Ferenczy Zsolt, Gábor Enikő. A befutott fiatalok között pedig Glázer Attila – THE MULTIARTIST, Földesi Barnabás, Verebics Katalin, Verebics Ágnes, Fajgerné Dudás Andrea, Geibl Kata, Nagy Boglárka, Biró Dávid, és Borsos Lőrinc művészpáros.

Mindemellett pedig olyan új ígéretes alkotók munkáira is licitálhatunk mint, KristofLab, Szabó Franciska, Tettamanti Ádám, Kecső Endre, Merényi Dávid, Papp Eszter, Hajgató Terézia, Matisz Richárd, Kalán Viktória, Határ Attila, Németh Ábel, Enyedi Zsolt, Györbíró Csenge, Labrosse Dániel, Sibitka Anna, Tomecz Dániel.

Balra: Geibl Kata: There is Nothing New Under The Sun, 2022, jobbra: Nagy Boglárka: Blue Horizon, 2023

Vedres Ági: Hibrid természet, 2012

A műalkotásokra legkésőbb november 24-én 19 óráig lehet licitálni, az Axioart.com-on való regisztrációt követően. A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) jóvoltából, pedig minden vásárlás mellé ingyenesen jár Kertész László: Kortárs Műgyűjtés kézikönyve, valamint ezen felül minden 300 000 forint értékű, vagy azt meghaladó műtárgyvásárláskor az érték 10%-a CCA ArtCreditként jóváírásra kerül, mely kurzusok és galériaséták formájában levásárolható.

Így mielőbb látogassatok el az Axioart oldalára és kezdjétek el a böngészést, hogy idén karácsonykor egy életre szóló művészeti alkotással legyetek gazdagabbak. Nagy méretben az alkotásokat a LAVOR oldalán lehet megtekinteni.

(Nyitókép: Tettamanti Ádám: Napnyugta, 2023)

lavor | kortárs művészet | aukció | magyar horizontok | művészet

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom