A Le Bristol frissen megnyílt pincéjében a világ legjobb sajtjait lehet megkóstolni.
A sajtpince létrejöttében a szálloda a díjnyertes sajtkészítővel, Marie-Anne Cantinnal dolgozott együtt, akinek a segítségével olyan szezonális sajtválasztékot tudtak összeállítani, amelynek egy részét a Le Bristol konyhájában készítik. A szálloda séfje ugyanis időnként saját receptjeivel gazdagítja a sajtok választékát.
Igazi kuriózumnak számít a sózott vajas camembert, amelyet calvadosban pácolnak és zsemlemorzsával borítanak be.
A pincehelyiségben tökéletes a páratartalom, az ott elhelyezett sajtok csodálatosan tudnak érlelődni.
Ráadásul a szálloda vendégei is szívesen részt vesznek a kóstolókon, melyeken nemcsak sajtokkal, hanem különleges kenyerekkel, csokoládékkal és prémium borokkal is találkozhatnak.
Nem ez ugyanis az első alkalom, hogy a Le Bristol a gasztronómia világában az áltagosnál kicsit messzebbre evez. A luxushotel 2019-ben saját lisztmalommal és kézműves pékséggel örvendeztette meg a látogatóit, majd 2020-ban egy kisebbfajta csokoládégyárat is létrehoztak Julien Alvarez főcukrász segítségével. Mindez akkora siker volt, hogy csakhamar megnyitották a borospincéjüket is, amit most a sajtok számára kialakított részleg tesz teljessé.
(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Benoit Linero)
csokoládé | bor | sajt | párizs | franciaország
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!