Close
Aranyérmet nyert egy magyar sajt a világ leghíresebb sajtversenyén

Aranyérmet nyert egy magyar sajt a világ leghíresebb sajtversenyén

Ötödik alkalommal rendezték meg a Mondial du Fromage-t a franciaországi Tours városában.

A negyvennyolc országból érkező, csaknem kétszáz kiállító összesen 952 sajtot nevezett, ezekből pedig 153 kapott érmet. Az esemény keretében tartották a “sajtok Bocuse D’Or”-ját is, melyen tizenegy versenyző készített nézők előtt sajttálakat, sajtos ételeket.

A Vászolyi Sajtmanufaktúra a 2019-es Nemzetek Sajtja verseny győzteseként érdemelte ki a Mondial du Fromage-on való indulást, és a legnagyobb szakmai elismeréssel térhet haza:

egyedüli magyar márkaként kapott aranyérmet a francia zsűritől, vagyis a Balaton sajt újabb nívós szakmai méltatásban részesült.

A Balaton egy tehéntejből készült félkemény sajt. A gurigákat az érlelés első két hetében naponta, két hónapos koráig kétnaponta, aztán hetente kétszer kézzel forgatják az érlelőben, és sós savóval mossák a kérgét.

2015 óta három  alkalommal lett aranyérmes a Magyar Sajtmustrán, a legújabb nemzetközi díjat M. Roland Barthelemy “Président de la Guilde Internationale des Fromagers” adta át.

(Fotók: Antonio Photography)

FOLYTASD EZZEL
Így készül a legegyszerűbb pikáns édesburgonya-krémleves
Száz éve nem történt ilyen New York szívében
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom