Close
Aranyérmet nyert egy magyar sajt a világ leghíresebb sajtversenyén

Aranyérmet nyert egy magyar sajt a világ leghíresebb sajtversenyén

Ötödik alkalommal rendezték meg a Mondial du Fromage-t a franciaországi Tours városában.

A negyvennyolc országból érkező, csaknem kétszáz kiállító összesen 952 sajtot nevezett, ezekből pedig 153 kapott érmet. Az esemény keretében tartották a “sajtok Bocuse D’Or”-ját is, melyen tizenegy versenyző készített nézők előtt sajttálakat, sajtos ételeket.

A Vászolyi Sajtmanufaktúra a 2019-es Nemzetek Sajtja verseny győzteseként érdemelte ki a Mondial du Fromage-on való indulást, és a legnagyobb szakmai elismeréssel térhet haza:

egyedüli magyar márkaként kapott aranyérmet a francia zsűritől, vagyis a Balaton sajt újabb nívós szakmai méltatásban részesült.

A Balaton egy tehéntejből készült félkemény sajt. A gurigákat az érlelés első két hetében naponta, két hónapos koráig kétnaponta, aztán hetente kétszer kézzel forgatják az érlelőben, és sós savóval mossák a kérgét.

2015 óta három  alkalommal lett aranyérmes a Magyar Sajtmustrán, a legújabb nemzetközi díjat M. Roland Barthelemy “Président de la Guilde Internationale des Fromagers” adta át.

(Fotók: Antonio Photography)

siker | aranyérem | világhírű | sajtverseny | Mondial du Fromage

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram