Close
Erről az étteremről beszélnek most New Yorkban

Erről az étteremről beszélnek most New Yorkban

Néhány évvel ezelőtt még zenestúdióként működött, napjainkban Manhattan legfelkapottabb vendéglátóhelyei közé tartozik, ahová nehezebb asztalt foglalni, mint karácsonykor szobához jutni a Plaza Hotelben.

A 10. sugárúton található Legacy Records pillanatok alatt a Hudson Yards egyik legfontosabb helye lett. Az okot megértjük: egyrészt nem mindennap ülhet be az ember olyan helyre enni, ahol korábban legendás zenészek alkottak, másrészt az exkluzív, itt-ott túlontúl extravagánsnak ható enteriőr boldoggá teszi a különleges hangulatú berendezésekbe szerelmeseket, harmadrészt a felszolgált ételek és italok színvonala a legmagasabb minőséget képviseli.

Maga a stúdió tíz esztendővel ezelőtt zárta be a kapuit, de ezzel együtt megnyitott egy másikat, amikor a Delicious Hospitality Group az épület további sorsáról kezdett el filozofálgatni. A végeredmény ez az abszolút vintázs hangulatot árasztó nyolcvanöt férőhelyes vendéglátóhely lett.

Fejedelmi légkörben élvezheti a vendég a tényleg színpompás környezetet, miközben  autentikus hiphop- és funkydallamok simogatják a fülét – már amennyiben sikerül bejutnia.

Az éttermet három részre osztották föl: van egy nappal kávézóként üzemelő földszinti bárja, egy klasszikus étkező részlege, és egy privát rendezvényteret kínáló emeleti helyisége, ahol koktél- és borszalon emeli második hatványra az élvezeteket. A háromszázötven tételes borkínálatot egyébként nem más, mint a világ legjobb sommeliere-nek választott Arvid Rosengren rakta össze.

Ryan Hardy, az étterem séfje az észak-itáliai gasztronómia irányába terelgeti a konyhát. Huszonöt dollárért már kérhetünk a mediterrán finomságokra, azaz kagylókra, rákokra és tonhalra épülő kóstolójából, vagy ha bevállaljuk az izgalmasabb kreálmányait, rendelhetünk mézes kacsát, grillezett galambot, homárt, esetleg szarvasgombát.

A sokat emlegetett belső dizájn egy valóságos vizuális kielégülés: a szobákat királyi smaragdzöld uralja, a bútorok szinte mindegyike szépen megmunkált márványból és melegséget árasztó mahagóniból készült, a falakról, a mennyezetről és a lámpákról pedig színarany árnyalatok köszönnek vissza.

Ha újra New Yorkban járunk, mindenképp benézünk a Legacy Recordsba, hogy legalább a pultot megtámasszuk egy extravagáns koktéllal a kezünkben, mondjuk a nyarat elfeledtető Winter Spritzcel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: lonelyplanet, ny.eater.com)

vintázs | étterem | Legacy Records | stúdió | manhattan

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mikor lehet végre vége az élelmiszer-inflációnak

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram