Erről az étteremről beszélnek most New Yorkban

Néhány évvel ezelőtt még zenestúdióként működött, napjainkban Manhattan legfelkapottabb vendéglátóhelyei közé tartozik, ahová nehezebb asztalt foglalni, mint karácsonykor szobához jutni a Plaza Hotelben.

A 10. sugárúton található Legacy Records pillanatok alatt a Hudson Yards egyik legfontosabb helye lett. Az okot megértjük: egyrészt nem mindennap ülhet be az ember olyan helyre enni, ahol korábban legendás zenészek alkottak, másrészt az exkluzív, itt-ott túlontúl extravagánsnak ható enteriőr boldoggá teszi a különleges hangulatú berendezésekbe szerelmeseket, harmadrészt a felszolgált ételek és italok színvonala a legmagasabb minőséget képviseli.

Maga a stúdió tíz esztendővel ezelőtt zárta be a kapuit, de ezzel együtt megnyitott egy másikat, amikor a Delicious Hospitality Group az épület további sorsáról kezdett el filozofálgatni. A végeredmény ez az abszolút vintázs hangulatot árasztó nyolcvanöt férőhelyes vendéglátóhely lett.

Fejedelmi légkörben élvezheti a vendég a tényleg színpompás környezetet, miközben  autentikus hiphop- és funkydallamok simogatják a fülét – már amennyiben sikerül bejutnia.

Az éttermet három részre osztották föl: van egy nappal kávézóként üzemelő földszinti bárja, egy klasszikus étkező részlege, és egy privát rendezvényteret kínáló emeleti helyisége, ahol koktél- és borszalon emeli második hatványra az élvezeteket. A háromszázötven tételes borkínálatot egyébként nem más, mint a világ legjobb sommeliere-nek választott Arvid Rosengren rakta össze.

Ryan Hardy, az étterem séfje az észak-itáliai gasztronómia irányába terelgeti a konyhát. Huszonöt dollárért már kérhetünk a mediterrán finomságokra, azaz kagylókra, rákokra és tonhalra épülő kóstolójából, vagy ha bevállaljuk az izgalmasabb kreálmányait, rendelhetünk mézes kacsát, grillezett galambot, homárt, esetleg szarvasgombát.

A sokat emlegetett belső dizájn egy valóságos vizuális kielégülés: a szobákat királyi smaragdzöld uralja, a bútorok szinte mindegyike szépen megmunkált márványból és melegséget árasztó mahagóniból készült, a falakról, a mennyezetről és a lámpákról pedig színarany árnyalatok köszönnek vissza.

Ha újra New Yorkban járunk, mindenképp benézünk a Legacy Recordsba, hogy legalább a pultot megtámasszuk egy extravagáns koktéllal a kezünkben, mondjuk a nyarat elfeledtető Winter Spritzcel.

Ez is érdekelhet:

Ilyen, amikor New York szíve egy lepukkant pizzériában dobog

A Pizza Di Fara annyira New York-i, mint az Empire State Building, a Szabadság-szobor vagy a Wall street. Vagy jobban.

(Fotók: lonelyplanet, ny.eater.com)

manhattan | vintázs | new york | Legacy Records | étterem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom