Néhány évvel ezelőtt még zenestúdióként működött, napjainkban Manhattan legfelkapottabb vendéglátóhelyei közé tartozik, ahová nehezebb asztalt foglalni, mint karácsonykor szobához jutni a Plaza Hotelben.
A 10. sugárúton található Legacy Records pillanatok alatt a Hudson Yards egyik legfontosabb helye lett. Az okot megértjük: egyrészt nem mindennap ülhet be az ember olyan helyre enni, ahol korábban legendás zenészek alkottak, másrészt az exkluzív, itt-ott túlontúl extravagánsnak ható enteriőr boldoggá teszi a különleges hangulatú berendezésekbe szerelmeseket, harmadrészt a felszolgált ételek és italok színvonala a legmagasabb minőséget képviseli.
Maga a stúdió tíz esztendővel ezelőtt zárta be a kapuit, de ezzel együtt megnyitott egy másikat, amikor a Delicious Hospitality Group az épület további sorsáról kezdett el filozofálgatni. A végeredmény ez az abszolút vintázs hangulatot árasztó nyolcvanöt férőhelyes vendéglátóhely lett.
Fejedelmi légkörben élvezheti a vendég a tényleg színpompás környezetet, miközben autentikus hiphop- és funkydallamok simogatják a fülét – már amennyiben sikerül bejutnia.
Az éttermet három részre osztották föl: van egy nappal kávézóként üzemelő földszinti bárja, egy klasszikus étkező részlege, és egy privát rendezvényteret kínáló emeleti helyisége, ahol koktél- és borszalon emeli második hatványra az élvezeteket. A háromszázötven tételes borkínálatot egyébként nem más, mint a világ legjobb sommeliere-nek választott Arvid Rosengren rakta össze.
Ryan Hardy, az étterem séfje az észak-itáliai gasztronómia irányába terelgeti a konyhát. Huszonöt dollárért már kérhetünk a mediterrán finomságokra, azaz kagylókra, rákokra és tonhalra épülő kóstolójából, vagy ha bevállaljuk az izgalmasabb kreálmányait, rendelhetünk mézes kacsát, grillezett galambot, homárt, esetleg szarvasgombát.
A sokat emlegetett belső dizájn egy valóságos vizuális kielégülés: a szobákat királyi smaragdzöld uralja, a bútorok szinte mindegyike szépen megmunkált márványból és melegséget árasztó mahagóniból készült, a falakról, a mennyezetről és a lámpákról pedig színarany árnyalatok köszönnek vissza.
Ha újra New Yorkban járunk, mindenképp benézünk a Legacy Recordsba, hogy legalább a pultot megtámasszuk egy extravagáns koktéllal a kezünkben, mondjuk a nyarat elfeledtető Winter Spritzcel.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: lonelyplanet, ny.eater.com)
vintázs | étterem | Legacy Records | stúdió | manhattanKiderült, mikor lehet végre vége az élelmiszer-inflációnak
Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!