Kiderült, mely európai városokban a legdrágábbak a szállások

Svájcban találjuk a győztes (?) várost.

A szálláskereső Cheaprooms.co.uk friss felmérése szerint Zürichben kell a legtöbbet fizetni a szállodai tartózkodásért.

A svájci városba látogatóknak átlagosan 113 fontjukba (kb. 47 ezer forintjukba) kerül éjszakánként a legolcsóbb kategóriájú kétágyas szoba.

A felmérés negyven európai város szállásköltségeit hasonlította össze 2021 szeptemberében, amikor a szállodai szobaárak általában elérik a csúcspontot. Az összeállításban csak a legalább háromcsillagosra értékelt, központi fekvésű hoteleket vették figyelembe.

Zürichet a németországi Hamburg követi a listán kilencvenöt fontos (39 ezer forintos) átlagos szobaárral, míg a harmadik helyezett Milánóba utazók is borsos árakra számíthatnak; az olasz városban átlagban kilencvenkét fontot (38 ezer forintot) kell fizetni egy éjszakáért.

A felmérésből egyébként az is kiderült, hogy a londoni szállásárak húsz százalékkal kedvezőbben alakultak 2019 hasonló időszakához képest, idén az átlagár hetvenhét font (32 ezer forint) éjszakánként. Még jobb a helyzet Edinburgh-ban és Dublinban, mindkét városban egyaránt negyven százalékkal olcsóbbak a hotelszobák, mint 2019 szeptemberében voltak.

A legdrágább európai szállodai szobák top 10-es listája így fest:

1. Zürich, 113 angol font
2. Hamburg, 95 font
3. Milánó, 92 font
4. Reykjavík, 91 font
5. Koppenhága, 83 font
6. Bordeaux, 82 font
7. Amszterdam, 79 font
8. Párizs, 78 font
9. London, 77 font
10. Helsinki, 77 font

(Egy font kb. 416 forint.)

A Finder nevű pénzügyi összehasonlító oldal pedig azt vizsgálta meg, mely országokban, illetve városokban kell a legtöbb, valamint a legkevesebb összeget ott hagynunk, ha valahol legurítanánk egy korsó sört.

(Forrás: TravelDailyNews, fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

szállodai | város | szobák | Európa | legdrágább

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom