Close
Kiderült, mely európai városokban a legdrágábbak a szállások

Kiderült, mely európai városokban a legdrágábbak a szállások

Svájcban találjuk a győztes (?) várost.

A szálláskereső Cheaprooms.co.uk friss felmérése szerint Zürichben kell a legtöbbet fizetni a szállodai tartózkodásért.

A svájci városba látogatóknak átlagosan 113 fontjukba (kb. 47 ezer forintjukba) kerül éjszakánként a legolcsóbb kategóriájú kétágyas szoba.

A felmérés negyven európai város szállásköltségeit hasonlította össze 2021 szeptemberében, amikor a szállodai szobaárak általában elérik a csúcspontot. Az összeállításban csak a legalább háromcsillagosra értékelt, központi fekvésű hoteleket vették figyelembe.

Zürichet a németországi Hamburg követi a listán kilencvenöt fontos (39 ezer forintos) átlagos szobaárral, míg a harmadik helyezett Milánóba utazók is borsos árakra számíthatnak; az olasz városban átlagban kilencvenkét fontot (38 ezer forintot) kell fizetni egy éjszakáért.

A felmérésből egyébként az is kiderült, hogy a londoni szállásárak húsz százalékkal kedvezőbben alakultak 2019 hasonló időszakához képest, idén az átlagár hetvenhét font (32 ezer forint) éjszakánként. Még jobb a helyzet Edinburgh-ban és Dublinban, mindkét városban egyaránt negyven százalékkal olcsóbbak a hotelszobák, mint 2019 szeptemberében voltak.

A legdrágább európai szállodai szobák top 10-es listája így fest:

1. Zürich, 113 angol font
2. Hamburg, 95 font
3. Milánó, 92 font
4. Reykjavík, 91 font
5. Koppenhága, 83 font
6. Bordeaux, 82 font
7. Amszterdam, 79 font
8. Párizs, 78 font
9. London, 77 font
10. Helsinki, 77 font

(Egy font kb. 416 forint.)

A Finder nevű pénzügyi összehasonlító oldal pedig azt vizsgálta meg, mely országokban, illetve városokban kell a legtöbb, valamint a legkevesebb összeget ott hagynunk, ha valahol legurítanánk egy korsó sört.

(Forrás: TravelDailyNews, fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Vállalkozók tiltakoznak az oltási igazolás ellen Montenegróban
Bréking: megnyitja határait Amerika!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom