Close
Kiderült, mely európai városokban a legdrágábbak a szállások

Kiderült, mely európai városokban a legdrágábbak a szállások

Svájcban találjuk a győztes (?) várost.

A szálláskereső Cheaprooms.co.uk friss felmérése szerint Zürichben kell a legtöbbet fizetni a szállodai tartózkodásért.

A svájci városba látogatóknak átlagosan 113 fontjukba (kb. 47 ezer forintjukba) kerül éjszakánként a legolcsóbb kategóriájú kétágyas szoba.

A felmérés negyven európai város szállásköltségeit hasonlította össze 2021 szeptemberében, amikor a szállodai szobaárak általában elérik a csúcspontot. Az összeállításban csak a legalább háromcsillagosra értékelt, központi fekvésű hoteleket vették figyelembe.

Zürichet a németországi Hamburg követi a listán kilencvenöt fontos (39 ezer forintos) átlagos szobaárral, míg a harmadik helyezett Milánóba utazók is borsos árakra számíthatnak; az olasz városban átlagban kilencvenkét fontot (38 ezer forintot) kell fizetni egy éjszakáért.

A felmérésből egyébként az is kiderült, hogy a londoni szállásárak húsz százalékkal kedvezőbben alakultak 2019 hasonló időszakához képest, idén az átlagár hetvenhét font (32 ezer forint) éjszakánként. Még jobb a helyzet Edinburgh-ban és Dublinban, mindkét városban egyaránt negyven százalékkal olcsóbbak a hotelszobák, mint 2019 szeptemberében voltak.

A legdrágább európai szállodai szobák top 10-es listája így fest:

1. Zürich, 113 angol font
2. Hamburg, 95 font
3. Milánó, 92 font
4. Reykjavík, 91 font
5. Koppenhága, 83 font
6. Bordeaux, 82 font
7. Amszterdam, 79 font
8. Párizs, 78 font
9. London, 77 font
10. Helsinki, 77 font

(Egy font kb. 416 forint.)

A Finder nevű pénzügyi összehasonlító oldal pedig azt vizsgálta meg, mely országokban, illetve városokban kell a legtöbb, valamint a legkevesebb összeget ott hagynunk, ha valahol legurítanánk egy korsó sört.

(Forrás: TravelDailyNews, fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

legdrágább | Európa | szállodai | város | szobák

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom