Close
Ebben a belga folyóparti rezidenciában a föld alatt zajlik élet

Ebben a belga folyóparti rezidenciában a föld alatt zajlik élet

Monumentális terek, hatalmas üvegablakok, tágas és vakítóan világos nappal jellemzi ezt a legénylakást. No meg egy exkluzív éjszakai klub.

A belga Govaert & Vanhoutte Architects tervezőiroda nem fogta vissza magát a méretezést illetően. A rezidenciát mindenhol monumentális terek jellemzik, legyen szó több férőhelyes garázsról, hatalmas üvegablakokról, vagy tágas és vakítóan világos nappaliról.

Eredetileg egy ereje teljében lévő negyvenes férfinak szánták a Leie-folyó melletti telekre épült kolosszális házat.

A prémium lakosztály és a terebélyes földszinti nappali mellett két-két hálót és fürdőszobát rejtenek a morózusnak tűnő betonfalak.

A vízpartra épített ház látványa kezdetben több arra haladó hajót megállásra sarkallt, ezért a tulajdonos egy idő után redőnyt szereltetett a folyóra néző ablakokra, hogy elrejtse a kíváncsi szemek elől a privát pillanatokat.

A kertre néző egyik hálószobához tetőterasz és süllyesztett padló tartozik, amely szintén a magánélet védelmére lett kialakítva.

A földszinten fehér falak és letisztult, egyszerű bútorok adják az enteriőr semlegességét, az igazi élet azonban a föld alatt zajlik.

Lent a sötét tónusú színek és a gyengéd világítás klubszerű hangulatot biztosít, a lounge, az autólift, a medence alját láttatni engedő bár és a dj-fülke pedig az exkluzivitásért felel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom