Close
Ebben a belga folyóparti rezidenciában a föld alatt zajlik élet

Ebben a belga folyóparti rezidenciában a föld alatt zajlik élet

Monumentális terek, hatalmas üvegablakok, tágas és vakítóan világos nappal jellemzi ezt a legénylakást. No meg egy exkluzív éjszakai klub.

A belga Govaert & Vanhoutte Architects tervezőiroda nem fogta vissza magát a méretezést illetően. A rezidenciát mindenhol monumentális terek jellemzik, legyen szó több férőhelyes garázsról, hatalmas üvegablakokról, vagy tágas és vakítóan világos nappaliról.

Eredetileg egy ereje teljében lévő negyvenes férfinak szánták a Leie-folyó melletti telekre épült kolosszális házat.

A prémium lakosztály és a terebélyes földszinti nappali mellett két-két hálót és fürdőszobát rejtenek a morózusnak tűnő betonfalak.

A vízpartra épített ház látványa kezdetben több arra haladó hajót megállásra sarkallt, ezért a tulajdonos egy idő után redőnyt szereltetett a folyóra néző ablakokra, hogy elrejtse a kíváncsi szemek elől a privát pillanatokat.

A kertre néző egyik hálószobához tetőterasz és süllyesztett padló tartozik, amely szintén a magánélet védelmére lett kialakítva.

A földszinten fehér falak és letisztult, egyszerű bútorok adják az enteriőr semlegességét, az igazi élet azonban a föld alatt zajlik.

Lent a sötét tónusú színek és a gyengéd világítás klubszerű hangulatot biztosít, a lounge, az autólift, a medence alját láttatni engedő bár és a dj-fülke pedig az exkluzivitásért felel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

klub | bár | belgium | gent | legénylakás

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram