Close
Ebben a belga folyóparti rezidenciában a föld alatt zajlik élet

Ebben a belga folyóparti rezidenciában a föld alatt zajlik élet

Monumentális terek, hatalmas üvegablakok, tágas és vakítóan világos nappal jellemzi ezt a legénylakást. No meg egy exkluzív éjszakai klub.

A belga Govaert & Vanhoutte Architects tervezőiroda nem fogta vissza magát a méretezést illetően. A rezidenciát mindenhol monumentális terek jellemzik, legyen szó több férőhelyes garázsról, hatalmas üvegablakokról, vagy tágas és vakítóan világos nappaliról.

Eredetileg egy ereje teljében lévő negyvenes férfinak szánták a Leie-folyó melletti telekre épült kolosszális házat.

A prémium lakosztály és a terebélyes földszinti nappali mellett két-két hálót és fürdőszobát rejtenek a morózusnak tűnő betonfalak.

A vízpartra épített ház látványa kezdetben több arra haladó hajót megállásra sarkallt, ezért a tulajdonos egy idő után redőnyt szereltetett a folyóra néző ablakokra, hogy elrejtse a kíváncsi szemek elől a privát pillanatokat.

A kertre néző egyik hálószobához tetőterasz és süllyesztett padló tartozik, amely szintén a magánélet védelmére lett kialakítva.

A földszinten fehér falak és letisztult, egyszerű bútorok adják az enteriőr semlegességét, az igazi élet azonban a föld alatt zajlik.

Lent a sötét tónusú színek és a gyengéd világítás klubszerű hangulatot biztosít, a lounge, az autólift, a medence alját láttatni engedő bár és a dj-fülke pedig az exkluzivitásért felel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom