Close
Megvannak 2023 legerősebb és leggyengébb útlevelei, Magyarország nagyon előkelő helyen áll

Megvannak 2023 legerősebb és leggyengébb útlevelei, Magyarország nagyon előkelő helyen áll

Több mint százötven országot előzünk.

Nyilvános lett a világ útleveleinek 2023-as értékelése az International Air Transport Association (ITATA) adatai alapján, mely a világ összes, 199 útlevelét rangsorolja erősségük alapján. A legerősebb útlevél sorozatban ötödik éve továbbra is a japán, mellyel 193 országot látogathatnak vízum nélkül a birtokosai.

Közvetlen utánuk jön Dél-Korea és Szingapúr 192 országgal, őket követi Németország és Spanyolország a harmadik helyen 190 országgal. Negyedik helyen áll Finnország, Olaszország és Luxemburg 189 országgal, ötödik helyen osztozik Ausztria, Dánia, Hollandia és Svédország 188 országgal. Hatodik Franciaország, Írország, Portugália és az Egyesül Királyság 187 országgal, hetedik helyezett Belgium, Csehország, Új-Zéland, Norvégia, Svájc és Amerika 186 országgal, nyolcadik pedig Ausztrália, Kanada, Görögország és Málta 185 vízummentes országgal.

Magyarország és Lengyelország pedig a világ kilencedik legerősebb útlevelét mondhatja magáénak 184 vízummentes országba.

Tizedikként pedig Litvánia és Szlovákia végzett 183 országgal.

A világ leggyengébb útlevele pedig Afganisztáné, mellyel csupán 27 országba lehet vízummentesen beutazni. Őket követi hátulról Irak 29 országgal, Szíria 30 országgal, Pakisztán 32 országgal, Jemen 34-el, Szomália 35-el, Észak-Korea 40, Nepál és Palesztina 41, Kongó, Libanon, Sri-lanka és Szudán 42 országgal.

(Fotók: Unsplash, forrás: CTVNews)

utazás | vízummentes | vízum | magyarország | rangsor

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram