Ezek a világ legjobb útlevelei idén - Hatalmas meglepetés a rangsor élén

Egy közel-keleti ország harmincöt helyet javított a ranglistán, és így rögtön a világ legjobb útlevelét biztosítja.

Az útlevelek megkönnyítik utazásunkat, de sok esetben bürokratikus procedúrák is kapcsolódnak hozzá. Egyes úti okmányok lehetővé teszik, hogy mindenféle ellenőrzés nélkül utazzunk és védelmet is biztosítanak, míg másokhoz még vízumigényléseket is be kell nyújtanunk, ha utazás előtt állunk. A gazdasági helyzet és a geopolitikai aktualitások hatására az egyes országok útlevelének ereje is megváltozik.

A brit útlevél például sokat veszített nemzetközi erejéből a Brexitet követően.

A Nomad Capitalist közel kétszáz ország útlevelét vizsgálta meg, hogy aztán felállítsa a rangsorát. Az eredmény igazán meglepő lett, az Egyesült Arab Emirátusok átlal kiadott útlevél ugyanis

harmincöt helyet lépett előre, ezzel a ranglista élére került.

Az okok között kiemelkedik az ország "vállalkozásbarát" légköre, kedvező adórendszere és az általa biztosított utazási szabadság is.

Íme, a világ tíz legerősebb útlevelének friss rangsora:

  1. Egyesült Arab Emírségek
  2. Luxemburg
  3. Svájc
  4. Írország
  5. Portugália
  6. Németország
  7. Cseh Köztársaság
  8. Új Zéland
  9. Svédország
  10. Finnország

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

útlevél | utazás | egyesült arab emirátusok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom