Close
Ez a légies kaliforniai ház maga a nagybetűs nyár

Ez a légies kaliforniai ház maga a nagybetűs nyár

Gyönyörű falépcsőkön vezet az út a napfényes házba és a mával hivatalosan is elkezdődő nyárba.

Egy eredetileg 1965-ben épült, Los Angeles-i rezidenciát újított fel pazarul a Woods + Dangaran építészstúdió; a Moore House-t eredetileg Craig Wellwood építész tervezte, aki légies és modernista kaliforniai házairól volt ismert.

A 158 négyzetméteres otthon egy domboldalon fekszik Los Angelesen belül Los Felizben, saját koi-halastava van és annyira árad belőle a könnyű, légies nyár, hogy egészen elvarázsolódtunk.

A jelenlegi tulajdonosa egy házaspár, akik szerették volna a ház eredeti részleteit megőrizni, csak egy kicsit a modern életvitelhez szabni egy-két részt. A hosszú, egyszintes otthonban a teakfa és az üveg dominál, utóbbi eltolható panelekkel, melyekkel a lakók könnyedén alakíthatják a külteret beltérré. A felújítás során megőrizték az eredeti koi-halastavat, valamint egy teljesen új, 18 méter hosszú medencét is kapott az otthon, ami tökéletesen illik a környezetbe.

Az otthonban csodásan egyesítették a vintázs dizájnbútorokat és a kortárs darabokat, melyekkel remek fúzió jött létre az ötvenes évek és a ma között. Érdemes egy-egy darabon hosszabban elidőzni: szinte nincs olyan bútor, tárgy és kiegészítő, ami ne egy neves formatervező munkáját dicsérné.


Nem görbülne lefelé a szánk, ha itt kéne eltöltenünk egy nyári hónapot.

(Fotók: Joe Fletcher)

dizájn | ház | los angeles | nyár | kalifornia

FOLYTASD EZZEL

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Ha így megy tovább, sokan fognak utcára kerülni: elképesztően drágultak az albérletárak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom