Close
Ez a légies kaliforniai ház maga a nagybetűs nyár

Ez a légies kaliforniai ház maga a nagybetűs nyár

Gyönyörű falépcsőkön vezet az út a napfényes házba és a mával hivatalosan is elkezdődő nyárba.

Egy eredetileg 1965-ben épült, Los Angeles-i rezidenciát újított fel pazarul a Woods + Dangaran építészstúdió; a Moore House-t eredetileg Craig Wellwood építész tervezte, aki légies és modernista kaliforniai házairól volt ismert.

A 158 négyzetméteres otthon egy domboldalon fekszik Los Angelesen belül Los Felizben, saját koi-halastava van és annyira árad belőle a könnyű, légies nyár, hogy egészen elvarázsolódtunk.

A jelenlegi tulajdonosa egy házaspár, akik szerették volna a ház eredeti részleteit megőrizni, csak egy kicsit a modern életvitelhez szabni egy-két részt. A hosszú, egyszintes otthonban a teakfa és az üveg dominál, utóbbi eltolható panelekkel, melyekkel a lakók könnyedén alakíthatják a külteret beltérré. A felújítás során megőrizték az eredeti koi-halastavat, valamint egy teljesen új, 18 méter hosszú medencét is kapott az otthon, ami tökéletesen illik a környezetbe.

Az otthonban csodásan egyesítették a vintázs dizájnbútorokat és a kortárs darabokat, melyekkel remek fúzió jött létre az ötvenes évek és a ma között. Érdemes egy-egy darabon hosszabban elidőzni: szinte nincs olyan bútor, tárgy és kiegészítő, ami ne egy neves formatervező munkáját dicsérné.


Nem görbülne lefelé a szánk, ha itt kéne eltöltenünk egy nyári hónapot.

(Fotók: Joe Fletcher)

villa | dizájn | építészet | nyár | kalifornia

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram