Close
Öt remek hazai bor nyári estékre

Öt remek hazai bor nyári estékre

Egy borkedvelőnek nincs relaxálóbb program, mint borozás és beszélgetés barátokkal, a kedvessel szabadtéren, egy hangulatos teraszon, kertben. Mi is hiszünk a bor és a jó társaság rekreációs erejében, a roppanós fehérek, szelíd rozék, pimasz vörösök vonzerejében, ezért összeválogattunk öt hazai, nyáresti tételt, amelyekkel könnyen kezdődhetnek a sztorizások, nosztalgiázások és az új történetek is. 

St. Andrea, “Szeretettel” Egri Rosé Cuvée 2019

Akik az igazán gyümölcsös, mégis hosszabb lecsengésű rozékra esküsznek, kedvelni fogják az egri St. Andrea 2019-es cuvée-jét. Színében ennél nyáriasabb nem is lehetne, illata hiába könnyed, rózsás, meglep az első korty, hiszen komplexebb a vártnál. Remek kísérője lehet egy tapasozós, salátázós, nevetős estének.

Gróf Degenfeld, Muscat Blanc 2019

Hagyománytisztelő tétel, amivel nekünk már sikerült kevésbé boros barátot is jobb belátásra bírni, és egy palack társaságában végigbeszélgetni egy nehéz nap éjszakáját. A családi borászat a tarcali Terézia és a Galambos dűlőkről válogatta a szőlőt ehhez a félszáraz tételhez, mely 12,4 g/l természetes maradék cukrot tartalmaz. Selymes és bodzás, halételek mellé telitalálat, pláne, ha azok szabadtűzön, faszénen készülnek.

Jásdi, Lőczedombi Olaszrizling, 2018

Ez a csopaki erősen ásványos olaszrizling nem egy behízelgős fajta. Aki viszont szereti a fajtát, és szívéhez közel állnak a balatoni borok, értékelni fogja a homokköves dombról készült rizlinget. Jásdiék alap olaszrizlingjei is mindig kellemesek, de ez a dűlős tétel akár különleges alkalmakra is elővehető. Elgondolkodtató, kicsit almás, néhol zöldteás, barackos savakkal, amiket lágyít a mandulás zamat.

Németh János, Kadarka 2018 Szekszárd

Senki sem mondta, hogy nyáron nem lehet vöröset inni! Mi több, vannak olyan fajták, amelyek nagyon jólesnek egy filozofálós, húsz fok alatti nyári éjszakán. Éppen ilyen Németh János élettelteli 2018-as kadarkája, amit a leggyümölcsösebb állapotában palackoztak le. Friss, barátságos, mellesleg igazi gasztrobor, ami egy kraftosabb húsétel mellett is megállja a helyét.

Sauska, Rosé 2019

Fehérbor-technológiával készült a villányi rozé, amit minden évben tárt karokkal várnak a műfaj rajongói. A hazai mezőnyben mindig az egyik legmegbízhatóbb nyári bor, ami önmagában fogyasztva is élmény, de nem eretnekség, ha lazítunk rajta egy kis buborékkal. Merlot–kékfrankos–syrah–cabernet franc gyümölcsös tánca ez a bor, ami szakítván az eddigi piros címkével, idén rózsaszínre váltott. Hogy ez bújtatott tisztelgés a provance-i régió előtt, vagy csak az arculat frissítése, az mindegy, az idei Sauska tétel is üde és szerethető.

A Bortársaság üzleteiben mindegyik bort beszerezheted, és ha már ott vagy, gyűjtsd be a Roadster magazin legújabb számát is, ugyanis kapható a boltjaikban!

borkultúra | jásdi | sauska | fehér | kadarka

FOLYTASD EZZEL

Leállítják Franciaország egyik legrégebbi sajtjának gyártását a szárazság miatt

A Loire-völgy, ahol a kétezer éves borkészítési hagyományok pazar építészeti megoldásokkal találkoznak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom