Close
Öt remek hazai bor nyári estékre

Öt remek hazai bor nyári estékre

Egy borkedvelőnek nincs relaxálóbb program, mint borozás és beszélgetés barátokkal, a kedvessel szabadtéren, egy hangulatos teraszon, kertben. Mi is hiszünk a bor és a jó társaság rekreációs erejében, a roppanós fehérek, szelíd rozék, pimasz vörösök vonzerejében, ezért összeválogattunk öt hazai, nyáresti tételt, amelyekkel könnyen kezdődhetnek a sztorizások, nosztalgiázások és az új történetek is. 

St. Andrea, “Szeretettel” Egri Rosé Cuvée 2019

Akik az igazán gyümölcsös, mégis hosszabb lecsengésű rozékra esküsznek, kedvelni fogják az egri St. Andrea 2019-es cuvée-jét. Színében ennél nyáriasabb nem is lehetne, illata hiába könnyed, rózsás, meglep az első korty, hiszen komplexebb a vártnál. Remek kísérője lehet egy tapasozós, salátázós, nevetős estének.

Gróf Degenfeld, Muscat Blanc 2019

Hagyománytisztelő tétel, amivel nekünk már sikerült kevésbé boros barátot is jobb belátásra bírni, és egy palack társaságában végigbeszélgetni egy nehéz nap éjszakáját. A családi borászat a tarcali Terézia és a Galambos dűlőkről válogatta a szőlőt ehhez a félszáraz tételhez, mely 12,4 g/l természetes maradék cukrot tartalmaz. Selymes és bodzás, halételek mellé telitalálat, pláne, ha azok szabadtűzön, faszénen készülnek.

Jásdi, Lőczedombi Olaszrizling, 2018

Ez a csopaki erősen ásványos olaszrizling nem egy behízelgős fajta. Aki viszont szereti a fajtát, és szívéhez közel állnak a balatoni borok, értékelni fogja a homokköves dombról készült rizlinget. Jásdiék alap olaszrizlingjei is mindig kellemesek, de ez a dűlős tétel akár különleges alkalmakra is elővehető. Elgondolkodtató, kicsit almás, néhol zöldteás, barackos savakkal, amiket lágyít a mandulás zamat.

Németh János, Kadarka 2018 Szekszárd

Senki sem mondta, hogy nyáron nem lehet vöröset inni! Mi több, vannak olyan fajták, amelyek nagyon jólesnek egy filozofálós, húsz fok alatti nyári éjszakán. Éppen ilyen Németh János élettelteli 2018-as kadarkája, amit a leggyümölcsösebb állapotában palackoztak le. Friss, barátságos, mellesleg igazi gasztrobor, ami egy kraftosabb húsétel mellett is megállja a helyét.

Sauska, Rosé 2019

Fehérbor-technológiával készült a villányi rozé, amit minden évben tárt karokkal várnak a műfaj rajongói. A hazai mezőnyben mindig az egyik legmegbízhatóbb nyári bor, ami önmagában fogyasztva is élmény, de nem eretnekség, ha lazítunk rajta egy kis buborékkal. Merlot–kékfrankos–syrah–cabernet franc gyümölcsös tánca ez a bor, ami szakítván az eddigi piros címkével, idén rózsaszínre váltott. Hogy ez bújtatott tisztelgés a provance-i régió előtt, vagy csak az arculat frissítése, az mindegy, az idei Sauska tétel is üde és szerethető.

A Bortársaság üzleteiben mindegyik bort beszerezheted, és ha már ott vagy, gyűjtsd be a Roadster magazin legújabb számát is, ugyanis kapható a boltjaikban!

sauska | bortársaság | németh jános | fehér | vörös

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom