Ezek a világ legmisztikusabb úti céljai

A földön számos titokzatos, spirituális töltetű hely is megtalálható, amelyeket a misztikumokban hívők vagy a különleges történetek iránt érdeklődők tömegei látogatnak. Ezeket gyűjtöttük össze.

Machu Picchu, Peru

Dél-Amerika tele van a vallástörténelem szempontjából egyedülálló úti célokkal - Machu Picchu ezek közül talán a leghíresebb. A perui helyről úgy tartják, hogy

az inka uralkodók szent vallási központként használták.

A romok ma is meglátogathatók.

Varanasi, India

Indiában rendkívül nagy szerepe van a spiritualitásnak, ezért is van több ezer, mélyen tisztelt istenük. Noha az országban egynél több vallás létezik, mindegyik nagy becsben tartja Varanasit, mivel

szentnek és India spirituális epicentrumának tekintik.

A turisták felkereshetik a város templomait vagy szent helyét, hogy új filozófiákon keresztül új gondolkodásmóddal tekinthessenek a világra.

Borobudur, Indonézia

Indonéziát átjárja a misztikum és bár számos spirituális hangulatú úti cél található az országban, Borobudur több szempontból is egyedülálló. Amellett, hogy

itt található a világ legnagyobb buddhista temploma,

a Jáva szigetén lévő terület tele van vallási műemlékkel és olyan titokzatos légkörrel, amely Indonézia leglátogatottabb turisztikai attrakciójává teszi.

Uluru, Ausztrália

Ausztrália nemcsak a veszélyes állatok és az extrém kalandok helyszíne, hanem a mély spiritualitás központja is. Az ország egyik kifejezetten titokzatos célpontja az Uluru, ami egyedülálló vörös színeben pompázik és amely varázslatosan világít napkelte és napnyugta alatt.

A kontinens spirituális szívének tartott helyről őslakosok úgy vélik, őseik nyughelye.

A gízai nagy piramis, Egyiptom

A gízai nagy piramis hosszú ideje lenyűgözi a világot monumentális méreteivel és titkaival. A piramis egyik érdekes rejtélye az, hogy miként tudott egyáltalán felépülni, mivel kétmillió mészkőből áll.

A fáraók sírjaként használt piramisnak számos feltárásra váró rejtélye van.

A kolosszális építmény titkait az űrből érkező energetikai részecskéket használó teleszkóp segítségével fednék fel a legújabb tervek szerint, ez az ötlet pedig tovább növeli misztikusságát.

Delphi, Görögország

A Delphi az ókori görögök legnépszerűbb vallási helye volt, ahol Apollón jósdája működött. A jóslatok pontossága miatt az ókori görög nép nagy tisztelettel vette körül az orákulumot, és

fontos állami döntések meghozatalakor is konzultáltak vele a vezetők.

Delphi régészeti lelőhelye Phocisban található, a templom és a környék romjainak felfedezése pedig izgalmas kirándulás a misztikumra fogékonyak számára.

Nazca-vonalak, Peru

Peru déli részén, a Nazca-sivatagban furcsa minták találhatók, amelyek az 1920-as években történt felfedezésük óta a világ egyik legnagyobb rejtélyének számítanak. A különböző alakú és méretű geoglifák csoportjai között vannak egyenes vonalak, növények, geometrikus alakzatok és állatok is, például kolibri, pók, kutya, pelikán, majom és bálna.

Azt, hogy az ábrák miért és ki által készültek, százéves talány.

Óriási méretük tovább növeli a zavart, és sokan egyenesen úgy vélik, hogy földönkívüliek készítették ezeket.

Sedona, Arizona

Sedonát a világ egyik legmisztikusabb helyszíneként tartják számon. Festői hangulatát a vörös sziklák alapozzák meg, az esti és reggeli napsütésben szabályosan ragyognak. Sedona rejtélyekben is bővelkedik.

Sokak szerint itt koncentrálódnak a földi energiák, amik gyógyítják az elmét és segítenek meditálni.

Tulum, Mexikó

Tulum ősidők óta spirituális hely.

Azt tartják, olyan energiával rendelkezik, amely segít helyreállítani az egyensúlyt az emberek életében. Ez tette a területet népszerűvé a gyógyulást és a lelki megnyugvást keresők körében. A terület lenyűgöző kulturális látnivalóiról, gyönyörű fehér homokos strandjairól is ismert.

Stonehenge, Egyesült Királyság

A Stonehenge néven ismert őskori kőemlék több száz éve rejtély a világ számára. A helyszínen ásatásokat is végeztek, az egyik feltételezés szerint vallási hely volt, mások úgy vélik, hogy temetkezésre vagy különböző szertartásokra használták. Stonehenge az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb látnivalója,

a leggyakrabban a nyári napforduló kezdetekor keresik fel,

amikor az építményt varázslatosan világítja meg a Nap.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty)

rejtély | misztikum | titok | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom