Close
Kiderült, melyik a legnépszerűbb karanténkoktél

Kiderült, melyik a legnépszerűbb karanténkoktél

Azt tudjuk, hogy mindenki süt és kenyeret eszik. No de mit iszunk?

Az Instagram és a koronavírus együttműködése megszülte a karanténpékeket, minden tele van kenyerekkel, pizzákkal, kenyerekkel, sütikkel, kenyerekkel és kovásszal. Azt már valamivel kevesebben osztjuk meg, hogy mennyit iszunk, pedig…

A hozzá legközelebb lévő szelektív üveggyűjtőt évente egyszer látom színültig megpakolva, méghozzá január elején, amikor a karácsony, a szilveszter és a kettő közötti egy hét miatt jelentősen megugrik a vörösbor, a komolyabb italok és a sörök mennyisége. Ilyenkor konkrétan kifolynak az üvegek a tárolóból, és vannak, akik a hulladékgyűjtőt is körbepakolják, mint karácsonyfát az ajándékokkal. Szóval évente egyszer látok ilyet, januárban.

Mióta viszont elkezdődött a karantén, legalább négy alkalommal volt dugig rakva az üveggyűjtő, és nem kell hozzá Sherlock Holmes-i deduktív gondolkodás, hogy rájöjjünk: sokkal többet iszunk, mint amúgy bármikor.

A karanténban minden hét karácsony.

A karanténpékek mellett nem ártana megalkotni a karanténmixerek fogalmát is, ugyanis jópáran sokalltak be a bor vagy sör kategóriától, és indultak meg a kevert italok felé. Amerikában a Google dobott ki egy listát arról, milyen italok receptjeire kerestek rá a legtöbbet, ez pedig az Old Fashioned lett.

Ez a nemes kevert ital a koktélok hőskorát idézi fel, relatíve egyszerű, nem barokkosan túlzó, és tökéletesen emlékeztet bennünket arra az időszakra, amikor még önfeledten lehetett ücsörögni egy bár pultjánál.

Ha elkészítenéd, mutatjuk a receptet:

Old Fashioned

90 ml whisky (szerintünk rozzsal magasan a legjobb), 1 teáskanál kristálycukor, 1 karika narancs, 1 nagy jégkocka, 2 csepp Angostura bitter, kevés szódavíz.

Tedd a cukrot a pohárba, cseppentsd rá az Angosturát és a szódavizet, keverd el őket! Tegyél egy nagy darab jeget a pohárba, majd jöhet a whisky! Ismét keverd meg az italt, majd egy vékonyka szelet narancshéjjal díszítsd!

karantén | koktél | recept | járvány | old fashioned

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram